Į Zagrebo Dom Sportova arenos skliautus antrą vakarą paeiliui kyla mūsų šalies Trispalvė. Vakar žiūrovai stebėjo „klasiko” Manto Knystauto dalyvavimą apdovanojimų ceremonijoje, o šiandien Kroatijoje vykusiame pasaulio jaunimo čempionato moterų imtynių turnyre trečią vietą svorio kategorijoje iki 67 kilogramų užėmė Danutė Domikaitytė.

Prieš keletą metų iš gimtųjų Troškūnų į Šiaulius persikėlusi Danutė iškovojo trečią medalį savo karjeroje ir, apskritai, Lietuvos moterų imtynių istorijoje oficialiose varžybose – Europos ir pasaulio čempionatuose.

Zagrebe lemiamoje dvikovoje Danutei oponavo Kristina Jeriomina iš Rusijos. Su šios šalies atletėmis Danutė turėjo nesuvestų sąskaitų – pernai Makedonijoje Svetlanai Lipatovai ji pralaimėjo Europos jaunimo čempionato finale. Prieš metus arši rusė griebėsi klastos – supratusi, kad pergalė slysta iš rankų, imitavo veiksmą ir „netyčia” iškūlė Danutei dantį. Tąsyk purvina taktika rusei  pasiteisino. Panašių veiksmų galima buvo tikėtis ir Zagrebe. Tačiau Danutės pranašumas nuo pirmų sekundžių buvo toks akivaizdus, kad Jeriominos treneriams beliko tik skėsčioti rankomis.

Finalinis rezultatas 9:0 yra labai įtikinantis. Bet pamaloninkime vaizduotę ir apžvelgim viską iš pradžių.

Po 2 minučių aktyvios žvalgybos Domikaitytė surado varžovės gynyboje spragą ir, užbėgusi už nugaros, atidarė taškų kraitę. Dar po akimirkos Domikaitytės glėbyje supakuota Jeriomina išnešama už kilimo ribų. 3:0 ir pertrauka.

Mažojo finalo kulminacijos laikas – 4 min 13 sek. Danutė iškėlė varžovę ir tėškė ją ant kilimo. Veiksmas vyko tiksliai, akcentuotai ir efektingai. Rezultatas tapo 5:0, o rusė galutinai nuleido rankas. Jeriomina dėl vaizdo dar dukart imitavo mėginimą atakuoti, o Danutė dukart papildė savo taškų sąskaitą.

Danutė Domikaitytė ant nugalėtojų pakylos atrodė gražiai. Jai labai tinka vieta ant pjedestalo.

Valdas Malinauskas