Kūno kultūros ir sporto departamente pasveikinti Europos bei pasaulio imtynių jaunimo čempionatų prizininkai – Europos sidabro medalininkai Kristupas Šleiva ir Mantas Knystautas, kuris sidabrą iškovojo ir pasaulio čempionate, taip pat pasaulio čempionato moterų imtynių turnyro bronzos medalio laimėtoja Danutė Domikaitytė.
Padėkos įteiktos ir sportininkų treneriams – Olegui Antoščenkovui, Vladimirui Audickui, Mindaugui Ežerskiui, Artūrui Ševelkovui, Aivarui Kaseliui, Andriui Stočkui, Arvydui Krikščiūnui.

Susitikime aptarta jaunų, aukštų rezultatų pasiekusių sportininkų situacija regionuose bei aukštosiose mokyklose, poreikis skatinti savivaldybes skirti daugiau dėmesio didžiajam sportiniam meistriškumui, galimybės padengti kelionės namo išlaidas besimokantiems Vilniuje Lietuvos olimpiniame sporto centre. Taip pat aptartas moterų imtynių sporto skatinimas ir populiarinimas.

„Tai bene pirmas kartas, kuomet departamento valdovai neoficialioje aplinkoje tiek daug dėmesio skyrė moterų imtynių plėtrai, klausinėjo apie šios sporto šakos perspektyvas Lietuvoje. Mačiau, kaip vadovai stebėjosi, kai išgirdo, kad Šiauliuose į treniruotes susirenka beveik 40 mergaičių. Malonu, kad į mūsų jauną komandą su Danute priešakyje dėmesį atkreipia ir sporto pasaulio valdininkai, ir verslininkai, ir artimi draugai bei kolegos, tarp kurių yra ir olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius“, – įspūdžiais dalinosi rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Kristupo Šleivos treneris Vladimiras Audickas pastebėjo, kad susitikimo metu buvo aptartos ne tik imtynininkams, bet ir visiems kitų sporto šakų jauniesiems atletams aktualios temos. „Prieš kelis metus atvykau į Vilnių ir nustebau, kad olimpinio centro auklėtiniai negauna lengvatų kelionei į namus, kai tuo tarpu profesinių mokyklų moksleiviams taikoma 50 procentų nuolaida. Pagalvojau, kuo skiriasi Čiurlionio menų gimnazijos ir bendrabučiuose gyvenantys LOSC auklėtiniai? Apie šią ir kitas problematiškas situacijas užsiminiau naujajam departamento direktoriui. Jis dalykiškas žmogus, jaučiu, kad „pastūmės” šiuos klausimus teigiama linkme”, – pasakojo treneris V.Audickas.

KKSD ir www.imtynes.lt informacija