Kūno kultūros ir sporto departamente pasveikintas Edgaras Venckaitis, parvežęs bronzos medalį iš pasaulio graikų-romėnų imtynių čempionato. Medaliai „Už sporto pergales“ įteikti ir sportininko treneriams – Mindaugui Ežerskiui, Ruslanui Vartanovui ir Jonui Sabučiui.

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos imtynių federacijos vadovai todėl aptartas pasiruošimas artėjančioms 2016 m. olimpinėms žaidynėms. Federacija planuoja jose turėti 4-5 sportininkų delegaciją, nors pripažįsta, kad atranka nebus lengva, nes konkurencija šioje sporto šakoje nuolat auga. Taip pat aptartas savivaldybių sporto mokyklų nepakankamas požiūris į profesionalių sportininkų rengimą.

Venckaitis, pasakodamas apie kovą dėl bronzos medalio, džiaugėsi, kad pavyko laimėti prieš labai tituluotą varžovą. Be to, pasak sportininko, dar varžybų išvakarėse buvo nuojauta, kad viskas bus gerai, atmosfera buvo laisva. Jis pabrėžė, kad vienas nieko nepadarysi – labai daug padėjo, palaikė ir kovai įkvėpė treneriai, imtynių federacijos vadovai.

Paklaustas apie savo ateities planus, sportininkas sakė norįs likti sporte, siekti kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Pasaulio čempionato prizininkas priminė, kad atranka į Rio ne už kalnų ir jau netrukus pradės ruoštis pirmam atrankos etapui – pasaulio čempionatui Las Vegase, kur paaiškės pirmas laimingųjų šešetukas kiekvienoje svorio kategorijoje. Ateity, baigęs aktyvią karjerą, galbūt galėtų grįžti į gimtąją Tauragę dirbti treneriu.

kksd.lt ir imtynes.lt informacija