“Jonas yra taip stipriai įsiliejęs į sporto sąjūdį, kad kiekvieną sykį, atvykęs į kokias nors imtynių varžybas norom nenorom akimis vis gaudau varžybų talismanu tapusį Pajarską. Beveik esu tikras, kad Jonui Pajarskui pagal čempionatuose teisėju dirbtą laiką nėra lygių ne tik imtynių, bet ir apskritai šalies sporto pasaulyje“, – apie nenuilstantį imtynių entuziastą kalbėjo Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Giedrius Dambrauskas.

2014 m. gruodžio  22 d. 75–erių metų jubiliejų švenčia imtynių sportui nusipelnęs Jonas Pajarskas.

Jonas Pajarskas gimė 1939 m. gruodžio mėn. 22 dieną Anykščių seniūnijoje, Kūniškių kaime.

Mokėsi Anykščių septynmetėje ir Jono Biliūno vidurinėje mokyklose.

1978 m. baigė Lietuvos Valstybinį Kauno kūno kultūros institutą.

1963-1990 metais dirbo Anykščių rajono Kūno kultūros ir Sporto komiteto pirmininku. Tuo pačiu metu antraeilėse pareigose dirbau Mickūnų aštuonmetės mokyklos, Antano Vienuolio vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoju, Anykščių vaikų ir jaunių sporto mokyklos graikų-romėnų imtynių treneriu.

Nuo 1990 metų dirbo Anykščių Vienuolio gimnazijos kūno kultūros mokytoju-metodininku.

Antraeilėse pareigose nuo 1990 metų iki 2002 metų Anykščių sporto centro imtynių treneriu.

1994 metais buvo apdovanotas Norvegijos imtynių federacijos medaliu už tarptautinių ryšių palaikymą tarp Lietuvos ir Norvegijos imtynininkų;

1996 metais Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamento medaliu „Už nuopelnus Lietuvos sportui“;

2001 metais Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir Tarptautinės imtynių federacijos diplomu „Už nepaprastai ypatingą indėlį vykstant imtynių sporto ir už draugystės bei solidarumo tarp Tautų puoselėjimą“.

 

Lietuvos imtynių federacija