Rygoje vyko atviras Latvijos moterų imtynių čempionatas. Sėkmingai svečių teisėmis dalyvavo mūsų šalies imtynininkės. Iš devynių varžybose startavusių sportininkių, net aštuonios laimėjo medalius.

Kaimyninės valstybės čempionato aukso medalius iškovojo Indrė Bubelytė  (iki 60 kg) ir Kamilė Gaučaitė (iki 75 kg).

Giedrė Blekaitytė (63 kg) finale nusileido daugkartinei Europos ir pasaulio medalininkei, 2014 metų geriausiai Latvijos sportininkei Anastasijai Grigorjevai, o Danutė Domikaitytė (iki 69 kg)  lemiamą dvikovą pralaimėjo taip pat tituluotai imtynininkei,  2014 metų pasaulio ir Europos čempionatų prizininkei Laurai Skujinai.

Trečiąsias vietas laimėjo Karolina Latožaitė (iki 60 kg), Kornelija Zaicevaitė (iki 63 kg), Rugilė Abraškevičiūtė bei Kornelija Rudzinskaitė (abi iki 69 kg).

Latvijos imtynių federacija jau antrus metus čempionato nugalėtojus apdovanoja ne tik medaliais bet ir įspūdingu Latvijos čempionės diržu.

Visos čempionate dalyvavusios merginos šiuo metu treniruojasi Šiauliuose (treneris Aivaras Kaselis) ir atstovauja Šiaulių miesto sporto vidurinę mokyklą, sporto mokyklą „Atžalynas” bei asociaciją „Saulės miesto atletikos klubą” .

Čempionate kovojo 52 imtynininkės iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos,.

www.imtynes.lt  informacija