Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių – jaunių (gimusių 1999-2002 metais) pirmenybės.

Varžybose dešimtyje svorio kategorijų dalyvavo ne tik Lietuvos „laisvūnų“ komandos, bet ir Tauragės m. graikų-romėnų imtynių jaunieji sportininkai.

Daugiausiai imtynininkų į varžybas delegavo klaipėdiečiai (17 dalyvių). Į prizininkus dalyvių gausumu pateko Pagėgių (10 dalyvių) ir Vilkaviškio (8 dalyviai) bei Raseinių (8 dalyviai) komandos.

Varžybose buvo išaiškinti ir geriausi atletai, ir komandos, todėl pirmenybių vyriausiasis sekretorius Nerijus Peleckis (Kelmė) po paskutinės dvikovos suskubo paskelbti rezultatus. Pirmąją komandinę vietą laimėjo Klaipėdos jaunieji sportininkai (treneriai Vytautas Baltuonis, Andrejus Iljinas ir Olegas Voitechovskis) – jų kraitėje 10 medalių. Penki klaipėdiečiai pateko į finalą, o keturi sportininkai – Vladimiras Prodousas (iki 42 kg), Arturas Škeliovas (iki 46 kg), Lukas Urbonas (iki 69 kg) ir Robertas Timinskas (iki 85 kg) lemiamose kovose įrodė savo pranašumą ir tapo pirmenybių nugalėtojais.

Mantas Motiejauskas (iki 69 kg) finale pralaimėjo savo komandos draugui ir tenkinosi antrąja vieta.

Artemijus Choniukas svoryje iki 50 kilogramų taip pat iškovojo varžybų „sidabrą“.

Uostamiesčio atletai Vadimas Babuškinas (iki 50 kg), Ilja Razumilovas (iki 63 kg), Romanas Chomikas (iki 63 kg) bei Nikita Vasiljevas (iki 69 kg) laimėjo bronzos apdovanojimus.

Antrąja komandinę vietą laimėjo kitų miestų atletais pastiprinta Šiaulių ekipa (treneriai Renatas Dijokas ir Jonas Kemzura). Saulės miesto komandoje pagrindinį vaidmenį atliko ir savo varžovams jokių vilčių nepaliko Svajūnas Šakys (iki 50 kg, Šiauliai -Pagėgiai), Lukas Lipnickas (iki 58 kg; Šiauliai – Raseiniai), Gytis Jovaiša (iki 63 kg; Šiauliai – Pagėgiai) bei svoryje iki 100 kilogramų šeimininkavęs šiaulietis Robertas Remeika.

Trečiąją komandinę vietą laimėjo Raseinių trenerių Valdo ir Tito Grišių auklėtiniai. Penki raseiniškiai pateko į finalą, o užkopti ant aukščiausios nugalėtojų pakylos ir tapti pirmenybių nugalėtojams pavyko nei vieno taško nepralaimėjusiems Leandrui Nutautui (iki 54 kg) ir Dominykui Viliušiui (iki 76 kg) bei Lukui Lipnickui (iki 58 kg).

Deivydas Rekštys  svoryje iki 42 kilogramų tik finale turėjo pripažinti varžovo iš Klaipėdos pranašumą ir tenkinosi antrąja vieta.

Sidabro medalius taip at iškovojo Ugnius Chmieliauskas (iki 54 kg) ir Eligijus Taučas (iki 100 kg). Neilas Strakšys (iki 50 kg) liko trečioje vietoje.

Iš kitų komandų sportininkų išsiskyrė vilkaviškietis Deivydas Pečiulis (iki 46 kg), kuris iki finalinės dvikovos laimėjo visas imtis ir, nepraleidęs nei vieno taško, tik finale nusileido uostamiesčio  imtynininkui Arturui Škeliovui.

Tomas Kačiukevičius (iki 58 kg) iš Radviliškio pakeliui į finalą įveikė du už save vyresnius priešininkus Joną Gudyną (Alytus) ir Kiprą Leščiauską (Kelmė), o finale nežymiai nusileido metais vyresniam Lukui Lipnickui.

Imtynių specialistų dėmesį atkreipė kaunietis  Tadas Montvilas (iki 63 kg) ir Mindaugas Reimeris (iki 76 kg) iš Kelmės.

Visos komandos prizininkės buvo apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įsteigtomis taurėmis.

Treneriai, teisėjai ir varžybų svečiai 60-ies metų jubiliejaus proga pasveikino ilgametį Klaipėdos laisvųjų imtynių trenerį – pedagogą Vytautą Baltuonį.

Pirmenybių dalyviai negailėjo pagyrų Pagėgių šeimininkams – organizatoriai rūpestingai paruošė sporto salę varžyboms, o treneriams ir teisėjams sudarė puikias sąlygas rūpintis varžybų eiga.

Varžybų vyr. teisėjas Jonas Kemzura