Walbrzyche (Lenkija) vykstančiame Europos U23 imtynių čempionato moterų imtynių turnyre D.Domikaitytei nepavyko užkopti ant nugalėtojų pakylos. Lemiamoje imtyje dėl bronzos apdovanojimo trenerių Aivaro Kaselio, Andriaus Stočkaus ir Arvydo Krikščiūno auklėtinė pralaimėjo  rusei Tatjanai Morozovai. Dvejais metais vyresnė Danutės varžovė rinko taškus po kojų užgriebimų ir nubloškimų, ir šventė pergalę rezultatu 12:0 bei pakartojo savo dviejų metų senumo pasiekimą, kuomet taip pat iškovojo trečią vietą Europos jaunimo čempionate.

Po dvikovos treneris Aivaras Kaselis neslėpė nusivylimo, tačiau padėties nedramatizavo. „Danutės kartelė pakelta aukštai, visi tikisi, kad ji mėtys varžoves į kairę ir į dešinę, tačiau pamirštama, kad Danutė šiame čempionate yra bene jauniausia. Žinoma, norisi pergalių, tačiau renkantis prioritetus, šis čempionatas nebuvo pagrindinis. Tie, kurie domisi imtynėmis, žino, kad šiemet numatyti bent trys įvairių amžiaus grupių Europos ir du pasaulio čempionatai. Todėl reikia kažkokias varžybas rinktis ir kažką aukoti. Neįmanoma pusę metų išlaikyti sportinę formą, – kalbėjo treneris. Vertinant čempionatą iš esmės, tiek Danutės, tiek Giedrės startai Lenkijoje nėra blogi. Danutė penkta Europos čempionate, o mes jau surūgę ir nepatenkinti. Žinoma, gaila, kad pralaimėjo pirmą kovą vokietei, kurią prieš kelis mėnesius Berlyne suraitė rezultatu 8:0. Su ruse pasikapojo, padarė klaidų, taisysime. Rusė  verta dėmesio varžovė. Ji iš 75 kilogramų perėjo į lengvesnį svorį, jėgos turi. Dabar net analizės normalios negaliu pateikti, tačiau pastebėjau, kad su tokiomis varžovėmis kaip rusė, Danutė neturi geros atakos. Na, o Giedrė nusipelnė pagyrimų. Po ilgos pertraukos kovojo gerai – paguldė ant menčių vengrę. Objektyviai vertinant, Giedrės varžovė suomė buvo verta čempionės titulo, su ja galynėtis dar sunku. Gaila, kad Giedrė prarado pasitikėjimą savimi po pirmų atakų imtyje su bulgare. Ji mėgino dirbti pirmu numeriu, bet dvi paeiliui bulgarės kontratakos išmušė Blekaitytę iš vėžių“.

Galutinėje įskaitoje Giedrė Blekaitytė liko septintoje vietoje.

Rytoj savo varžovus sužinos „klasikai“ Julius Matuzevičius (80 kg) ir Vilius Laurinaitis (98 kg). Jie kovas dėl apdovanojimų pradės šeštadienį.

Sekmadienį, paskutinę varžybų dieną, ant kilimo žengs Eivydas Stankevičius (85 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Valdas Malinauskas