Pradžiai apie SELL. Paskambinau raštingiems ponams ir paklausiau, ką jie žino apie SELL. Jie plaukiojo aplinkui, bet iš esmės kalbėjo apie vėjus, neva, tai šiaurės šalių, pabaltijo žaidynės ar kažkas panašaus. Trynė trynė, bet į dešimtuką nepataikė. Jiems atleistina, nes jų akademinis gyvenimas jau seniai užgesęs ir progų apie tai pagalvoti vis neatsiranda. Pamėginsiu padėti. Gal ir šiandieniniams studentams pravers. 

Taigi, SELL. Visų pirma, tai nieko bendro neturi su SEL ansambliu. Egidijus Dragūnas nėra nei žaidynių rėmėjas, nei dalyvis. Ko gero ir jo dainos nėra atliekamos per varžybas –  pramogų ryklys ilgam už plagiavimą organizatorius apgyvendintų teismo posėdžių salėse.

SELL abreviatūra – Suomijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos pirmųjų raidžių santrumpa. 1923 metais šių valstybių  studentų sąjungos sudarė bendradarbiavimo programą, kurioje numatė reguliariai rengti studentų sporto varžybas. Karas ir 50 metų užsitęsusi sovietų okupacija pristabdė SELL veiklą. Žaidynių idėja vėl buvo atgaivinta 1997 metais.

Šių metų programoje – 13-kos sporto šakų varžybos, tarp kurių ir graikų-romėnų imtynių turnyras.

„Klasikų“ kovos vyko Kaune. Lietuvos sporto universiteto lengvosios atletikos manieže rungėsi imtynininkai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Sportininkai atstovavo 11-kai aukštųjų mokyklų.

Atkakliausios imtys vyko svorio kategorijoje iki 71 kilogramų, kur svečias iš Estijos Magnus Piiritsas nelengvai palaužė visų varžovų iš Lietuvos pasipriešinimą.

Kietoje ir gražioje finalinėje svorio kategorijos iki 80 kilogramų dvikovoje  Mindaugas Šurmaitis rezultatu 9:6 nugalėjo Mantą Sinkevičių.

Netikėtai baigėsi iki 85 kilogramų kauniečio Tauro Liaugmo ir buvusio joniškiečio, šių metų šalies čempiono Beno Keršio akistata. Sunkioje dvikovoje pergalę iškovojo T.Liaugminas.

Solidžiai galynėjosi ir savo varžovams jokių vilčių nepaliko Aldas Lukošaitis ir Gediminas Šurmaitis.

Atskirose svorio kategorijose čempionais tapo:

Svorio kat. Vardas/pavardė Aukštoji mokykla
59 kg Marius Razma Kauno technologijos universitetas
66 kg Rūtenis Uginčius Lietuvos edukologijos mokslų universitetas
71 kg Magnus Piirits Tartu universitetas
75 kg Gediminas Šurmaitis Aleksandro Stulginskio universitetas
80 kg Mindaugas Šurmaitis Aleksandro Stulginskio universitetas
85 kg Tauras Liaugminas Lietuvos sporto universitetas
98 kg Aldas Lukošaitis Kauno technologijos universitetas
130 kg Kaarel Maaten Estijos gyvosios gamtos mokslų universitetas

Vyginto  (www.vs-foto.lt) nuotraukos

Teisėjo Vido Paleckio ir www.imtynes.lt  informacija