Po įtemptų mokslo metų jaunieji imtynininkai neskuba pasyviai poilsiauti, o renkasi sportines stovyklas. „Stebėtinas trenerių aktyvumas. Kad tiek daug stovyklų būtų rengiama, neprisimenu, – stebėjosi šalies jaunučių rinktinės treneris Vladimiras Audickas. – Tik pasibaigė stovyklos Kaune, Klaipėdoje ir Trakuose, o į darbą jau kibo anykštėnai, stovyklauti kviečia šiauliečiai, išvykai į Palangą planuoja Visagino treneris Vitalijus Nagovicinas. Manau, kad ir laisvūnai nesnaudžia“.

Neseniai  Trakuose vykusios stovyklos rezultatus fiksavo treneriai Vidas Paleckis ir Algimantas Šeščila. Į senąją Lietuvos sostinę atvyko jaunieji imtynininkai iš Vilniaus, Kauno, Visagino, Marijampolės, bei Trakų.  Trakuose imtynininkai treniravosi ant imtynių  kilimo, pramogavo prie ežero, dalyvavo prisitraukimų prie skersinio ir atsispaudimų gulint ant žemės kontrolinių normatyvų varžybose. Šių varžybų vyriausiasis teisėjas buvo  visaginietis Ernestas Karlo atsižvelgė, kad jau atostogų metas ir nebuvo griežtas vaikams, atliekant pratimus. Daugiausiai prisitraukimų atliko Rokas Čepauskas (40 kartų),  Vilius Adomavičius (34) , Sergejus Kolodinas (21) , Karolis Sabalius (21) , Kipras Achramavičius (20). Atsispaudimų rungtyje virš šimto kartų veiksmą atliko Vilius Adomavičius, Sergej Kolodin, Matas Savickas, Kirilas Vasilčiukas. Mini varžybų treneriai ir teisėjai buvo vieningi – techniškiausiai užduotis atliko Kipras Achramavičius. „Nors Kipras atliko 70 atsispaudimų, tačiau jo technika buvo nepriekaištinga“, – sakė treneris V.Paleckis.

Po sunkių fizinių krūvių stovyklautojai gaivinosi švariausiame Lietuvoje Akmenos ežero vandenyje.

Treneris stebėjosi vaikų atkaklumu ir ryžtu išlaikyti gerą sportinę formą, kad rudenį nereikėtų eikvoti laiko grąžinant savo fizines kondicijas į vėžes.“Patikėkite stovyklos krūviai tikrai nelengvi, ir vaikams reikėjo tikrai nemažai jėgų ir atkaklumo. Todėl norėčiau  išskirti Roką Čepauską, Konstantiną Kešanidį, Vilių Adomavičių, Kirilą  Vasilčiuką, Sergejų Kolodiną, Kiprą Achramavičių, Igną Bukauską, Meinardą Skamaraką bei Karolį Sabalių. Jie itin uoliai dirbo ir negailėjo jėgų stovyklos metu. Tai pat norėčiau padėkoti stovyklos globėjui Trakų treneriui Algimantui Šeščilai už nakvynę ir pagalbą, o Šiaulių rajono treneriui Alvydui Tileniui garsiai sakome už suteiktą transportą“, – džiaugėsi treneris.

Vilniuje vaikai plušėjo ne tik imtynių salėje, bet ir pliuškenosi sporto klubo „Impuls“ baseine, lankėsi kino teatre, žaidė futbolą, paplūdimio tinklinį bei pramogavo gamtoje.  „Norėčiau padėkoti „SOS vaikų kaimo“ vadovams, kurie atvėrė savo kaimelio vartus ir suteikė galimybę pažaisti jų aikštynuose. Keli vaikai yra „SOS vaikų kaimo“  auklėtiniai, todėl tikiuosi, kad po šios vasaros stovyklos į imtynių salę dar daugiau kaimelio vaikų ateis į imtynių treniruotes ir integruosis į imtynių bendruomenę. Taip pat smagu, kad prie vasariškos iniciatyvos prisideda tėveliai, kurie padėjo organizuoti išvykas į gamtą, vaišino  puikiu, jau beveik „lietuvišku“ patiekalu – šašlykais“, – šypsojosi ir rankomis trynė treneris Vladimiras Audickas.

Tuo tarpu stebina anykštėnų užmojai. Jie šių metų liepos 1-14 dienomis rengia ne bet kokią, o tarptautinę mokomąją treniruočių stovyklą. „Stovykloje dalyvauja 9 Uzbekistano jaunučių rinktinės nariai. Visi jie savo šalies pirmenybių čempionai arba prizininkai. Tikrai mūsiškiams nelengva. Taip pat prisijungė ir Latvijos imtynininkai. Vakarais susėdę su treneriais jau dėliojame planus kitiems metams ir viliamės, kad ateityje į Anykščius atvyks 4-5 valstybių atletai. Uzbekams čia patinka, bet toli vykti tik dėl treniruočių jiems nenaudinga, jiems reikalingos varžybos, todėl po stovyklos vyks imtynių turnyras „Anykščių taurei 2015“ laimėti. Na, o per šventes uzbekų treneriai mus vaišins plovu. Mačiau jų sukrautus prieskonius, o šaldytuve, pasak uzbekų, magiškus avienos taukus, be kurių plovas būtų paprasta ryžių košė su mėsos gabaliukais. Uzbekai tikina, kad paragavus jų pagamintą plovą akyse pašviesėja, galva pasidaro skaidresnė, o kūną užlieja neapsakomas jėgų antplūdis. Ką gi, paragausim, įvertinsim ir pasakysim“, – trina rankomis ir juokiasi stovyklos organizatorius Renatas Puikis.

Nuo liepos 1 dienos savaitės trukmės stovykla vyksta Šiauliuose (treneris Vidmantas Žibutis).

Nesnaudžia ir imtynininkės.  Treneris Aivaras Kaselis liepos 20–31 dienomis rengia stovyklą ir panelėms. Ji vyks Šiauliuose ir bus skirtas pasiruošimui į Europos jaunių imtynių čempionatą.

Visaginos treneris Vitalijus Nagovicinas tradiciškai su vaikais vyksta į Palangą. Šiemet išvyka numatyta liepos 15 – 24 dienomis.

Valdas Malinauskas