Varšuvoje vykusiame tarptautiniame „Poland open“ moterų imtynių turnyre penktą vietą svorio kategorijoje iki 69 kilogramų užėmė Danutė Domikaitytė.

Burtų valia šiaulietei teko galynėtis su tituluotomis ir vyresnėmis varžovėmis iš Mongolijos ir Kanados. Dar viena priešininkė, olimpinių žaidynių dalyvė Cynthia Vescon iš Prancūzijos, patyrė traumą ir atsisakė kovos su Danute.

Debiutinėje turnyro kovoje aštuntfinalyje Danutei teko patirti triskart pasaulio čempionatų prizininkės Nasanburmaa Ochirbat iš Mongolijos jėgą. Šešiais metais vyresnė varžovė, neleido suabejoti savo pranašumu ir šventė pergalę rezultatu 10:0. Mongolė tapo šio turnyro nugalėtoja, o jos patekimas į finalą suteikė šansą Danutei galynėtis dėl bronzos.

Pirma paguodos dvikova dėl prancūzės C.Vescon traumos neįvyko.

Lemiamoje imtyje dėl trečios vietos Danutei teko grumtis pasaulio vicečempione, dukart pasaulio jaunimo čempione Dorothy Yeats iš Kanados. Kanadietė pirmame kėlinuke įgijo keturių taškų pranašumą, kurį išsaugojo iki finalinės sirenos. Tiesa, D.Domikaitytė turėjo nemenką galimybę išspręsti sportinį ginčą ankščiau laiko, tačiau, kai prigavo varžovę ir nubloškė D.Yeats į pavojingą padėtį, trenerio A.Kaselio auklėtinei pritrūko jėgų paguldyti kanadietę ant menčių.

Svoryje kovojo 18 sportininkių iš 14 šalių.

Valdas Malinauskas