Šiandien Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina) startavo pasaulio jaunių (iki 17 metų) imtynių čempionatas. Rinktinės treneriai neslėpė, kad pernai Snine penktą vietą pasaulio čempionate iškovojęs Titas Kerševičius yra subrendęs kovoti dėl apdovanojimų Sarajeve. Kauniečio startas svorio kategorijoje buvo daug žadantis – kvalifikacijoje Titas rezultatu 3:0 įveikė Raminą Džafarovą iš Azerbaidžano ir nutraukė nesėkmingą „klasikų“ pasirodymų seriją Europos ir pasaulio čempionatuose jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse. Aštuntfinalyje T.Kerševičiui teko grumtis su turku Abdullah Fatih Demiru. Lygioje kovoje teisėjai skyrė pergalę turkui (1:2). Vėliau turkas įveikė ketvirtfinalio barjerą, tačiau imtyje dėl išėjimo į finalą nusileido Mohamedui El Sayedui iš Egipto ir „neištraukė“ kauniečio į paguodos turnyrą. Titas Kerševičius tarp 29 dalyvių liko tryliktoje vietoje.

Justas Liaugminas (58 kg, 25 dalyviai) kvalifikacinėje kovoje aiškia persvara nusileido turkui Eminui Can Mericui. Pastarasis pusfinalyje neatlaikė baltarusio Jegoro Vladykos tempo, pralaimėjo kovą rezultatu 7:0 ir palaidojo Justo viltis kovoti paguodoje.

Trečiadienį ant kilimo kovos Aistis Liaugminas (46 kg, 26 dalyviai). Jo varžovas kvalifikacinėje imtyje – uzbekas Turabekas Tirkaševas.

Valdas Malinauskas