Ketvirtadienį Las Vegase vykstančiame pasaulio imtynių čempionate kovojo paskutinė mūsų šalies atstovė. Svorio kategorijoje iki 63 kilogramų Giedrė Blekaitytė susitiko Pan Amerikos čempione ir pasaulio jaunimo čempionato sidabro medalio laimėtoja 21-erių kanadiete Braxton Rei Stone.

Burtų valia 23-jų metų Europos žaidynių penktos vietos laimėtoja G.Blekaitytė kovas pradėjo nuo aštuntfinalio.

Dvikovos pradžia buvo daug žadanti. Po pusantros minutės Giedrė pergudrauja atakuojančią kanadietę ir iškovojo pirmuosius du taškus. Netrukus ji pati nespėja apsiginti nuo staigaus Braxton Rei Stone judesio (2:2). Pirmoje kėlinuko pabaigoje Giedrė surezgė sumanią kombinaciją – truktelėjo kanadietę už galvos, išbalansavo varžovės pusiausvyrą ir pasiėmė du taškus (4:2).

Būtų gerai, jei tuo dvikova ir baigtųsi. Tačiau reikėjo atkentėti dar tris minutes. To padaryti nepavyko – keturių taškų vertės metimu B.R. Stone persveria rezultatą, o jau kitoje atakoje numuša Giedrę (4:8) ant kilimo ir, supančiojusi šiaulietės kojas, atlieka tris ridenimus (4:14).

Kanadietė suklupo pusfinalyje imtyje su būsimas pasaulio vicečempione Risako Kawai iš Japonijos ir nesuteikė Giedrei šanso kovoti paguodos turnyre.

Giedrė Blekaitytė užėmė 17 vietą (26 dalyvės).

Moterų rinktinės treneris Aivaras Kaselis: savijauta tokia keista – aplinkui visko pilna, o nieko nesinori. Danutė realiai galėjo su Japone pasikapoti dėl kelialapio. Dabar viską reikia dar kartą peržiūrėti ir suvirškinti. Apie jos pogrupį geriau patylėti – burtai sumetė TOP šešetą į vieną krūvą ir reikėjo kapanotis. Dabar belieka atsipusti ir ruoštis toliau, nes svajonės neišsipildė. Kol kas.

Šiaip merginos ramiai auga, turiu omenyje, laimėtą Danutės kovą pasaulio suaugusiųjų čempionate, ne bet kokiame bet atrankiniame, ir tobulą pirmą Giedrė kėlinuką. Nemiegu. Negaliu užmigti ir tiek. Gal lėktuve nusnūsiu.

Valdas Malinauskas