Vokietijoje vykusiame X-jame tarptautiniame Berlyno moterų imtynių turnyre sėkmingai startavo mūsų šalies jaunosios atletės. Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės iškovojo tris bronzos medalius, o šios mokyklos jaunučių amžiaus grupės ekipa užėmė 4 vietą tarp 31 komandos. Beje, lietuvaitės su imtynininkėmis iš Kolbotno surinko po 11 taškų, tačiau norvegėms buvo palankesni papildomi rodikliai, kurie skandinaves pakėlė laipteliu aukščiau.

Individualioje įskaitoje trečiąsias vietas užėmė jaunių turnyre kovojusios Ineta Dantaitė (56 kg, 7 dalyvės), Justina Čekavičiūtė (60 kg, 5 dal.) ir Kamilė Gaučaitė (70 kg; 11 dal.)

Per žingsnį nuo pjedestalo liko ketvirtąsias vietas užėmusios Emilija Sudarytė (43kg, 10 dal.) ir jauniausioji komandos imtynininkė Vestina Danisevičiūtė (37 kg, 14 dal.). Vestina laimėjo keturias kovas ir dusyk pralaimėjo, tačiau savo kovingumu ji stebino susirinkusius žiūrovus, kurie negailėjo šiaulietei ovacijų.

Auksė Rutkauskaitė (65 kg, 12 dal.) ir Kamilė Šernauskaitė (46 kg, 16 dal.) liko šeštoje vietoje. Tokioje pat pozicijoje liko jaunimo amžiaus grupėje kovojusi Neringa Remeikaitė (72 kg, 6 dal.).

Iš viso turnyre varžėsi 16 Lietuvos jaunųjų imtynininkių.

Dar vieną bronzos medalį iškovojo tituluočiausia šalies imtynininkė Danutė Domikaitytė. Sporto mokyklos „Atžalynas” auklėtinė ir olimpinės rinktinės kandidatė jėgas išmėgino suaugusiųjų grupėje. Danutė Domikaitytė bronzos medalį laimėjo svorio kategorijoje iki 69 kilogramų.

„Šiame unikaliame imtynininkėms rengiamame turnyre ritosi 368 sportininkės iš 16 pasaulio šalių. Tokios varžybos yra trenerių svajonė – nereikia bijoti, kad nusibeldus virš tūkstančio kilometrų tavo auklėtinės iškris jau po pirmos imties. Vokiečiai varžyboms yra paruošę savo sistemą. Pagal ją tenka kovoti ir dėl 5-6 vietų. Taigi, net ir autsaideriai neturi laiko žiovauti, nes ant kilimo tenka žengti bent tris kartus, o siekiančios apdovanojimų rungiasi ne mažiau šešių kartų“, – po varžybų įspūdžiais dalinosi rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Renginys vyko tris dienas, lietuvaitės iškovojo keturis medalius ir net 8 pateko tarp šešių geriausių. „Nors man ir trenerei Indrei Bubelytei teko padirbėti iš peties, tačiau po sunkaus darbo liko malonus prieskonis. Ir net ne medaliuose esmė, esmė – optimistiškai nuteikiantis mergaičių požiūris“, – kalbėjo A.Kaselis.

Valdas Malinauskas