Pagėgiuose vyko Lietuvos laisvųjų imtynių jaunučių čempionatas. Komandinėje įskaitoje pirmą vietą užėmė tris aukso medalius iškovojusi Raseinių komanda. Antra vieta atiteko kelmiškiams, o trečioje liko Vilkaviškio ekipa.

Varžybų vyriausiasis teisėjas Valdas Grišius pasidžiaugė dalyvių gausa – galynėjosi 139 „laisvūnai“ – ir atkreipė dėmesį į solidžiai ant imtynių kilimo kovojusius jaunuosius atletus. „Man nepraslydo raseiniškio Leandro Nutauto ir Vadimo Babuškino iš Klaipėdos akistata. Jaunieji atletai pademonstravo brandžią kovą. Ateityje iš jų tikimasi gerų rezultatų ir tarptautinėse arenose. Meistriškumu taip pat išskyrė Paulius Leščauskas iš Kelmės ir uostamiesčio imtynių mokyklos atstovas NikitaVasiljevas. Nesmagu konstatuoti Vilniaus rinktinės žemą poziciją komandinėje lentelėje. Jų kuklią vietą lėmė du pralaimėti finalai. Vis dėlto akivaizdu, kad Vilniaus sportininkai potencialo turi ir tą patvirtina šeši iškovoto apdovanojimai“, – varžybas komentavo V.Grišius.

Nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

Deivydas Rekštys (47 kg), Leandras Nutautas (59 kg), Nedas Urniežius (+85 kg) – treneriai Valdas ir Titas Grišiai, Raseiniai.

Domantas Gedminas (32 kg), Paulius Leščauskas (38 kg) – treneriai Saulius Jurčys ir Nerius Peleckis, Kelmė.

Karolis Grigelaitis (35 kg), Deivydas Pečiulis (53 kg) – treneris Mindaugas Jurkynas, Vilkaviškis.

Gvidas Jovaiša (42 kg) – treneris Antanas Merkevičius, Pagėgiai ir Valdas Kairys (85 kg) – treneriai Antanas Merkevičius ir Renatas Dijokas, Pagėgiai-Šiauliai.

Nikita Vasiljevas (73 kg) – treneris Vytautas Baltuonis, Klaipėda.

Tomas Kačiukevičius (66 kg) – treneris Justinas Kvetelaitis, Radviliškis.

 

Valdas Malinauskas