Liepojoje (Latvija) vykusiame miesto atvirame jaunių imtynių čempionate puikiai startavo mūsų šalies merginų komanda. Lietuvos rinktinės pagrindą sudarė Šiaulių sporto gimnazijos moterų imtynių stiliaus atletės.

„Baigėsi visi oficialūs čempionatai, todėl vyksta įtemptas pasiruošimas naujajam sezonui.  Įsibėgėjo tikras varžybų maratonas – vien per paskutines kelias savaites tai jau penktas turnyras. Rezultatais esu patenkintas. Sportininkės ne tik pagerino techninį ir taktinį arsenalą, bet jau išmoko valdyti savo emocijas, „nedega“ prieš dvikovas, išlavino sugebėjimą girdėti trenerio pastabas dvikovų metu“, – kalbėjo šalies moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Turnyro nugalėtojomis tapo Ineta Dantaitė (53 kg, 10 dalyvių), Kamilė Gaučaitė (virš 58 kg, 10 dalyvių) ir Kamilė Šernauskaitė (48 kg, 16 dalyvių).

Sidabro medalius iškovojo Vestina  Danisevičiūtė (42 kg, 6 dalyvės), Auksė Rutkauskaitė (virš 58 kg, 10 dalyvių), Kamilė Statkutė (53 kg, 10 dalyvių), Viktorija Augustauskaitė (58 kg, 8 dalyvės).

Trečiąsias vietas užėmė Laura Stanelytė (48 kg, 16 dalyvių), Justina Čekavičiūtė (53 kg, 8 dalyvės), Gabija Dilytė (42 kg, 6 dalyvės), Gabriele Dilytė (48 kg, 16 dalyvių) ir dvi Anykščių rajono sportininkės Rimgailė Čeponytė (58 kg, treneriai Algimantas Pupkis ir Renatas Puikis), Viktorija Buinauskaitė (virš 58 kg, treneriai Algimantas Pupkis ir Renatas Puikis).

Emilija  Sudarytė (42 kg, 6 dalyvės) užėmė  4 vietą, o Karolina – Monika  Mušinskytė (48 kg, 16 dalyvių) liko penkta.

Tarptautiniame turnyre kovojo sportininkai ir 183 sportininkės iš Rusijos, Ukrainos, Estijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos.

Kitą savaitgalį merginos išvyksta į tarptautinį moterų imtynių turnyrą „Czarny Bor Open” kuris atvykstančių sportininkių gausa ir lygiu prilygsta Europos čempionatui. Jame jėgas išmėgins ne tik jaunosios imtynininkės, bet ir olimpinės rinktinės kandidatė Danutė Domikaitytė.

Valdas Malinauskas