Gumbinėje (Karaliaučiaus sritis) vykusiame tarptautiniame laisvųjų imtynių jaunių turnyre mūsų šalies atletai iškovojo penkis bronzos medalius.

Varžybų prizininkais tapo Šiaulių sporto gimnazijos imtynininkai Vadimas Babuškinas, Svajūnas Šakys (abu 54 kg) ir Lukas Lipnickas (63 kg) bei kelmiškis Paulius Leščauskas (35 kg) ir Dominykas Viliušis (76 kg) iš Raseinių.

Be turnyro šeimininkų rusų šių metų turnyre kovojo 156 sportininkai iš Estijos, Izraelio, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos ir Vokietijos.

Organizatoriai siekia palaikyti aukštą turnyro lygį, todėl kasmet kviečia pajėgius atletus iš įvairių Rusijos regionų. Šiemet aršią konkurenciją sudarė ne tik Karaliaučiaus srities sportininkai, bet ir Komių respublikos (Syktyvkaro), Žemutinio Naugardo srities (Arzamaso) ir Chantų-Mansių autonominė apygardos (Vakarų Sibiras) imtynininkai.

Lietuvai turnyre atstovavo Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Raseinių, Kelmės ir Vilkaviškio jaunieji imtynininkai. Sportininkus varžyboms ruošė treneriai Renatas Dijokas, Andrejus Ilijinas, Valdas Grišius, Arūnas Paplauskas, Mindaugas Jurkynas ir Nerijus Peleckis.

Po turnyro atletai išvyko į Karaliaučių, kur dalyvavo tarptautinėje mokomojoje treniruočių stovykloje. Olimpinių čempionų brolių Anatolijaus ir Sergejaus Beloglazovų imtynių mokykloje savo sportinį meistriškumą tobulino virš 100 imtynininkų.

Nerijus Peleckis