Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių–jaunių (gimusių 2000–2003 m.) pirmenybės.

Varžybose paaiškėjo dešimties svorio kategorijų nugalėtojai ir prizininkai. Pirmenybių organizatoriai apdovanojo ne tik geriausius sportininkus, bet ir pajėgiausias ekipas.

Pirmąją komandinę vietą laimėjo Klaipėdos jaunieji sportininkai (treneriai Vytautas Baltuonis, Andrėjus Iljinas ir Olegas Voitechovskis). Trys uostamiesčio atletai – Algis Buivydas (iki 42 kg), Nikita Vasiljevas (iki 76 kg) ir Nikita Grigorjevas (iki 100 kg) įrodė savo pranašumą prieš kitus savo svorio kategorijos sportininkus. Jie tapo pirmenybių nugalėtojais ir ženkliai prisidėjo kovoje dėl pirmos vietos komandinėje įskaitoje.

Nugalėtojų ekipoje dvi imtis laimėjęs Markas Lazarevas (iki 46 kg) džiaugėsi antrąja vieta, o    Dmitrijus Filipovas (iki 54 kg) ir Ilja Razumilov (iki 69 kg) iškovojo bronzinius apdovanojimus.

Antrąją vietą tarp komandų laimėjo pagėgiškiai (treneris Antanas Merkevičius). Šeimininkų sąskaitoje 7 medaliai. Pagėgių komandos gretose sėkmingiausiai galynėjosi aukso medalius iškovoję Gvidas Jovaiša (iki 46 kg) ir Valdas Kairys (iki 85 kg). Jų treniruočių draugai Robertas Bernotas (iki 50 kg) ir Kornelijus Janeckis (iki 54 kg) tenkinosi antrosios vietos apdovadojimais, o Rapolas Bliumas, Grantas Jatkauskas (abu iki 42 kg) ir Andrius Gudas (iki 76 kg) liko trečioje vietoje.

Trečiąją komandinę vietą laimėjo Šiaulių jaunieji atletai (treneriai Renatas Dijokas ir Jonas Kemzura). Saulės miesto komandoje pirmąsias vietas laimėjo Aistis Dijokas (iki 54 kg) ir Ugnius Simanauskis (iki 63 kg, Šiauliai–Kelmė). Buvęs pagėgiškis, Šiaulių sporto gimnazijos moksleivis, Donatas Pliuškevičius (iki 50 kg) ir šiaulietis Simas Čeponis (iki 100 kg) laimėjo bronzinius apdovanojimus.

Kitose komandose išsiskyrė nugalėtojais tapę Deivydas Rekštys iš Raseinių (iki 50 kg, treneriai Titas ir Valdas Grišiai), Deivydas Pečiulis iš Vilkaviškio (iki 58 kg, treneris Mindaugas Jurkynas) ir Tomas Kačiukevičius iš Radviliškio (iki 69 kg, treneris Justinas Kvietelaitis).

Visos komandos prizininkės buvo apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro įsteigtomis taurėmis, o šeimininkai sportininkams įteikė saldžių dovanų.

Jaunuosius sportininkus sveikino Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis. Sveikinimo žodį tarė neseniai į Lietuvos imtynių federacijos viceprezidento pareigas išrinktas Zenonas Komskis.

Varžybų vyr. teisėjas Jonas Kemzura

2016 komandine lentele

85-100 kg  85 kg  76 kg  69 kg 63 kg  58 kg  54 kg  50 kg 46 kg  39-42 kg