Europos jaunimo U23 imtynių čempionate devyniolikmetis Kristupas Šleiva nesukūrė stebuklo. Titulus kadetų ir jaunimo iki 20 metų amžiaus grupėse gliaudęs panevėžietis vyresnius varžovus įveikia kur kas rečiau. Svariausias Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinio pasiekimas tarp vyrų – prieš pusmetį iškovota penkta vieta Mungyeonge (Korėja) vykusiame pasaulio kariškių žaidynėse.

„Šiame Europos jaunimo čempionate Kristupas yra bene jauniausias atletas. Todėl iš jo rezultatų nereikalaujame, norime, kad apsitrintų kovose su daugiau patyrusiais imtynininkai. Jo pagrindinis startas – birželio 21-26 dienomis Rumunijoje vyksiantis Europos (iki 20 metų) jaunimo čempionatas“, – prieš Kristupo dvikovą su serbu kalbėjo treneris O.Antoščenkovas.

Kvalifikacinė dvikova su serbu Mate Nemesu svorio kategorijoje iki 66 kilogramų Kristupui susiklostė nesėkmingai. Jis visiškai atidavė iniciatyvą trimis metais vyresniam varžovui, kuris sumaniai išnaudojo fizinę jėgą ir, įpusėjus antram kėlinukui, šventė pergalę.

„Imtynių pasaulis nestovi vietoje, visi tobulėja. Į Europos čempionatą turistai nevažiuoja. Kristupo varžovas taip pat nepėsčias, jis treniruojasi ir dažnai varžybose kovoja su savo tautiečiu pasaulio čempionu Davoru Stefaneku. Kiek žinau, ir nugalėjęs jį yra. Todėl nenorėčiau vertinti Kristupo kovos, nes varžovai šiai dienai kol kas skirtingo kalibro“, – savo auklėtinio pasirodymą stebėjęs internete komentavo pirmasis treneris Vladimiras Audickas.