Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) imtynių federacijos kvietimu, šiandien, balandžio 7 dieną, Lietuvos laisvųjų imtynių jaunių rinktinė išvyko į tarptautinę treniruočių stovyklą Niujorke – „Journeymen“, po kurios vyks tarptautinis turnyras. Stovykloje, kuri truks 11 dienų, taip pat dalyvaus rinktinės iš Egipto, Rusijos, Italijos, Pietų Korėjos, Urugvajaus.

Laisvųjų imtynių Mekoje pirmą kartą istorijoje organizuojamas turnyras, anot organizatorių, savo pajėgumu nenusileis Pasaulio čempionatui.

Lietuvos rinktinę sudaro ne tik Lietuvos čempionai, bet ir tarptautinių turnyrų bei čempionatų prizininkai. Lietuvoje jau ne vienerius metus Klaipėdoje vykstančio turnyro „Mūsų viltys“, kuriame dalyvauja stipriausi Europos imtynininkai, čempionas Vadim Babuškin. Meistriškumu neatsiliekantis Svajūnas Šakys 2015 m. Baltijos šalių žaidynėse iškovojo pirmąją vietą. Iš tų pačių varžybų, vykusių Vokietijoje, Gytis Jovaiša ir Dominykas Viliušis parsivežė sidabro medalius. Nuo minėtų sportininkų neatsilieka ir Lukas Lipnickas, tarptautiniame „Gusev“ turnyre, vykusiame Baltarusijoje, pasipuošė bronzos medaliu. Neabejotinas rinktinės lyderis Mantas Adomaitis iš 2015 m . Europos jaunių čempionato į Lietuvą lauktuvių parvežė bronzos medalį. Kalbintų sportininkų tvirtinimu, jie įdėjo daug laiko bei energijos pasiruošimui ir yra fiziškai bei techniškai pasiruošę artėjančiam iššūkiui.

Kartu su rinktine vykstantis treneris Renatas Dijokas džiaugiasi gavęs netikėtą kvietimą iš Amerikos imtynių federacijos ir tikina, kad tai nebus turistinė kelionė. Jo auklėtiniams netrūksta motyvacijos ir jie yra ryžtingai nusiteikę atiduoti visas jėgas atstovaujant Lietuvą šiame sporto forume. Pasinaudodmas proga, treneris nori padėkoti Lietuvos imtynių federacijai, kuri atliko milžinišką darbą, kad būtent mes gautume pakvietimą į šį sporto renginį.

Kristina Zujūtė