Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) imtynių federacijos kvietimu nuo balandžio 7 d. Niujorke viešintys Lietuvos Laisvųjų imtynių atstovai jau spėjo pasmaližiauti kovomis. Sekmadienį (2016 04 10) tarp „Journeymen“ stovyklos dalyvių iš Egipto, Rusijos, Italijos, Pietų Korėjos, Urugvajaus ir Tadžikistano buvo surengtas kontrolinių kovų turnyras, kuriame puikią formą parodė mūsų jaunieji sportininkai.

Iš daugiau nei 200 dalyvių viltį geriausiais tapti atėmė ir pirmas vietas iškovojo net trys mūsiškiai: Gytis Jovaiša, Vadim Babuškin ir Dominykas Viliušis. Antru šiame pasibandyme tapo Lukas Lipnickas, o rinktinės lyderis Mantas Adomaitis bei Svajūnas Šakys atkeliavo iki trečios vietos.

Trenerio Renato Dijoko tvirtinimu, šie rezultatai nieko neparodo ir jais džiaugtis nederėtų, nes vis dar vyksta aklimatizacijos procesas. Treneris pasidžiaugė, kad vaikinai jau neatrodo apsnūdę, o greičiau žvalūs, tačiau jų judesiai vis dar lėtesni, nei jis įpratęs matyti. Treneris pažymi, kad labai stiprias rinktines atvežę Rusijos, Tadžikistano ir Pietų Korėjos atstovai susiduria su tomis pačiomis problemomis ir tikina, kad artėjant čempionatui jų forma tik gerės, todėl šios rinktinės bus pagrindinės favoritės užimti prizinės vietas katu su JAV komanda, kurios pagrindiniai sportininkai dar visai neseniai dalyvavo nacionalinėse pirmenybėse, todėl atvyks tiesiai į čempionatą balandžio 16 d.

Kristina Zujūtė