Balandžio 30 dieną Kaune vyks tradicinis imtynių turnyras. Ant sporto halėje patiestų imtynių kilimų galynėsis virš 300 jaunųjų atletų iš aštuonių paraiškas pateikusių valstybių. Šiemet dešimtasis turnyras startuos nauju vardu ir bus skirtas prieš metus Anapilin iškeliavusio ilgamečio imtynių puoselėtojo Adolfo Liaugmino atminimui.

„Mano tėvas savo sportinį kelią pradėjo pas trenerį Leoną Tomkevičių, kur mokėsi laisvųjų imtynių pagrindų. Todėl šiemet mes ne tik perkrikštijome turnyro pavadinimą, bet ir pirmą kartą pakvietėme dalyvauti laisvųjų imtynių atstovus. Tik kiek vėliau tėvelis persimetė į „klasiką“, o visi jo pagrindiniai laimėjimai susiję su klasikinėmis (dabar graikų-romėnų) imtynėmis ir treneriu Prochoru Poliakovu.“ – kalbėjo varžybų organizatorius Saulius Liaugminas.

Į turnyrą ketina atvykti imtynių delegacijos iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Uzbekijos, Čekijos. „Turime raštiškus šių valstybių pažadus atvykti, tačiau visko pasitaiko. Pavyzdžiui, uzbekai iki paskutinės minutės vargsta su vizomis, o estai ir ukrainiečiai tuo pat metu rengia savo šalių čempionatus. Tačiau, net jei ir nebūtų šių valstybių atstovų, turnyras kokybės prasme nenukentėtų – konkurencija didžiulė ir žiūrovams bus į ką paganyti akis. Juolab, kad viena svorio kategorija bus skirta ir moterų imtynėms“, – kaip visada šypsodamasis kalbėjo Saulius Liaugminas.

Valdas Malinauskas

TURNYRO PROGRAMA

Varžybos vyks 2015 m. balandžio 30 d. Kauno sporto halėje (adresas Perkūno al. 5, Kaunas).

1000  val.       – varžybų pradžia            

1600 val.        – finalinės kovos