Imtynių specialistai įvertino pirmos turnyro Ulan Batore dienos rezultatus ir UWW puslapyje paskelbė geriausią dvikovą.  Žinovų sprendimu Best Mach of the Day titulas atiteko akistatai tarp Edgaro Venckaičio ir švedo Zakario Tallrotho.

Šią mažojo finalo dvikovą laimėjo, o kartu ir kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovojo Edgaras Venckaitis.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai UWW atkreipia dėmesį į Lietuvos imtynininkus. Prieš metus Baku vykusiose Europos žaidynėse Viliaus Laurinaičio atliktas metimas imtyje su norvegu Felixu Baldaufu buvo pripažintas gražiausiu.

Ir dar. Jei būtų vertintos pastangos už ryžtą, neabejoju, kad turnyro „Oskaras” atitektų ne kam kitam, o vėl gi  Edgarui Venckaičiui, kuris antrame kėlinuke per minutę panaikino 5 taškų skirtumą ir ant menčių paguldė Prancūzijos atstovą Artaką Margarianą.
Žiūrėti nuo 5 min 30 sek. Čia tiems, kas neturi laiko, o geriau, žinoma, nuo pradžių.

Tai dar ne viskas. Kaip galvojate, kam galėtų atitekti kūrybiškiausio turnyro imtynininko vardas? Tereikia pažiūrėti Edgaro kvalifikacinę dvikovą su Pan Zhengu iš Kinijos ir laureatas taptų aiškus. Prigriebti ir užveržti varžovo galvą bei, galiausiai, suriesti jį į ragą esant apatinėje gynybinėje pozicijoje parteryje… Tokio šedevro autorius taip pat Edgaras Venckaitis. Tai paaiškinimas, kodėl jis pramintas laisvuoju imtynių menininku (žiūrėti video nuo 1 min 40 sek).