Taip arti olimpinės svajonės Lietuvos imtynininkių dar nebuvo. Danutė Domikaitytė svoryje iki 69 kilogramų laimėjo dvi kovas ir kelialapio į Rio likimas sprendėsi pusfinalio mūšyje su vienmete Norvegijos atlete Signe Marie Fidje Store. Nuožmią dvikovą rezultatu 3:4 laimėjo norvegė.

Lemiamos imties pradžioje Danutė kontroliavo situaciją ir už savo aktyvius veiksmus gavo vieno taško įvertinimą. Tačiau po abipusiame sukibime norvegės veiksmai buvo tikslesni ir ilsėtis sportininkės išėjo esant rezultatui 1:2.

Antrame kėlinuke Danutė atliko numušimą ir išsiveržė į priekį (3:2). Likus dviem minutėms per salę nuskambėjo trenerio Andriaus Stočkaus raginimas atakas pradėti nuo rankų. Danutė šio trenerio prašymo neišgirdo ir norvegė, pajutusi laisvę, vėl pasiūlė galynėtis sukibime. Pasikartojo pirmo kėlinuko situacija – Store vėl pakišo Danutę po savim, iškovojo du taškus ir užsidarė gynyboje. Danutė mėgino gelbėtis “suktuku”, tačiau veiksmas nepavyko ir pergalę šventė Norvegijos imtynininkė.

Danute Domikaitytė kovas burtų valia pradės nuo aštuntfinalio akistatoje su Dimitra Christodoulaki iš Graikijos. Pirmoje imtyje Danutė savo varžovę įveikė per dvi minutes. Pramankštai ji atliko pervedimą su numušimu (2:0), o kiek vėliau gudriai išnaudojo abipusį rankų sukibimą ir nušienavo graikę ant kilimo bei paguldė ant menčių.

Ketvirtfinalio imtis buvo su korėjiete Chaerin Park buvo pirmos kovos klonas. Scenarijus su sėkminga pabaiga tiesiog identiški. 21-erių metų atletė iš Lietuvos taip pat užbėgo korėjietei už nugaros ir aukštu, „klasikams“ būdingu metimu išsiveržė į priekį 2:0. Įpusėjus trečiai dvikovos minutei Danutė paguldė varžovę ant menčių.

Svoryje registruota 16 sportininkių.

Svorio kategorijos iki 63 kilogramų kvalifikacinėje imtyje 25 metų Indrė Bubelytė kovojo su metais vyresne kolumbiete Leidy Marcela Izquierdo Mendez.

Po sėkmingos atakos pirmą minutę Indrė pirmavo rezultatu 2:0, tačiau vėliau išleido iniciatyvą iš rankų ir pralaimėjo rezultatu 2:10. Svoryje kovoja 19 imtynininkių.

Dvylika olimpinių kelialapių atiteks tik į finalą šešiose svorio kategorijose patekusioms atletėms.