Klaipėdoje vyko tradicinis tarptautinis jaunučių ir jaunių graikų-romėnų imtynių turnyras, skirtas Lietuvos kariuomenės ir visuomenės dienai paminėti. Į šį turnyrą atvyko daugiau nei 150 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos.

Keturis aukso medalius iškovojo jaunieji imtynininkai iš Vilniaus. Turnyro šeimininkų kraitėje liko trys aukso vertės apdovanojimai, tačiau klaipėdiečių buvo nepralenkiami pagal iškovotus medalius, kurių iš viso iškovojo net 14 įvairios prabos medalių – prie trijų aukso pridėjo penkis sidabro ir šešis bronzos.

Turnyro nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

26 kg – Jevgenij Čugur (Visaginas)
29 kg – Konstantin Geikins (Daugpilis, Latvija)
32 kg – Vilius Adomavičius (Marijampolė)
35 kg – Rokas Čepauskas (Vilnius)
38 kg – Edgars Laugalis (Liepoja, Latvija)
42 kg – Adomas Grigaliūnas (Joniškis)
47 kg – Vladislav Šulžickij (Klaipėda)
50 kg – Vilius Savickas (Vilnius)
53 kg – Edvinas Subotkevič (Vilnius)
59 kg – Rokas Radzevičius (Klaipėda)
66 kg – Konstantinas Kešanidi (Vilnius)
73 kg – Tomas Sakalauskas (Panevėžys)
85 kg – Karolis Ispodnikovas (Klaipėda)

Kaip ir kasmet, turnyro akcentu tapo kovos dėl Mizgaičio taurės absoliučioje svorio kategorijoje (virš 96 kg). Pagrindinį trofėjų, kurį įsteigė Klaipėdos valstybinė jūrų uosto direkcija, iškovojo Maksimas Paškovas iš Baltarusijos. Nugalėtojui taurę įteikė direkcijos atstovas kapitonas-konsultantas Evaldas Zacharevičius Antrą vietą užėmė visaginietis Romas Fridrikas, o pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis liko trečias. Absoliučioje svorio kategorijoje galynėjosi penki „klasikai“. Šiemet dėl objektyvių priežasčių nedalyvavo praėjusių metų nugalėtojas klaipėdietis Mantas Knystautas.

Solidumo tradiciniam turnyrui suteikė į imtynių šventę teisėjauti atvykę garsiausi šalies atletai. Ant imtynių kilimo plušėjo Londono olimpinių žaidynių prizininkas Aleksandras Kazakevičius, Europos čempionato trečios vietos laimėtojas Laimutis Adomaitis, Europos ir pasaulio jaunių bei jaunimo čempionatų prizininkas Kristupas Šleiva, įvairių turnyrų nugalėtojas Julius Matuzevičius. Varžybas akylai stebėjo šalies rinktinės treneris, pasaulio vicečempionas Mindaugas Ežerskis ir Pekino olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis.

Zenonas Bertulis