Švedijos sostinėje Stokholme tęsiasi Europos imtynių jaunių čempionatas. Šiandien dėl medalių kovojo moterų imtynių atstovės, tarp kurių dvi mūsų šalies atletės.

Svorio kategorijos iki 56 kg (26 dalyvės) aštunfinalyje Viktorija Augustauskaitė grumėsi su kaimyne iš Baltarusijos Irina Žuravliova ir pralaimėjo jai rezultatu 0:10. V.Augustautaitė liko 23-ioje vietoje.

Auksė Rutkauskaitė (65 kg) taip pat 1/8 finalo kovojo su graike Christina Maria Ampatzi. Dramatiška dvikovą graikė laimėjo rezultatu 5:4. Pirmame kėlinuke graikė buvo aktyvesnė ir uždirbo vieną tašką. Antroje dalyje Auksė sukruto ir po sėkmingos atakos persvėrė rezultatą, tačiau po ginčytinos situacijos bei vaizdo peržiūros teisėjai varžovei skyrė 4 taškus. Auksė desperatiškai puolė į ataką, tačiau skirtumą sumažino tik iki minimumo. „Paskutinėje minutėje buvo per daug chaoso. Galėjo laimėti. Akivaizdu, trūko patirties“, –  po susitikimo telefonu komentavo vienas rinktinės trenerių Andrius Stočkus.

Auksė Rutkauskaitė užėmė 14 vietą tarp 26 dalyvių.

Penktadienį svoryje iki 60 kg (22 dalyvės) Kornelija Zaicevaitė susitiks su latve Elina Ziedina.

Kamile Gaučaitė (70 kg, 20 dalyvių) jėgas išmėgins su praeitų metų Europos jaunių čempionato prizininke Bernadetta Nagy iš Vengrijos.

Valdas Malinauskas