Prancūzijos Makono (pranc. Mâcon) mieste startavo pasaulio jaunimo imtynių čempionatas. Pirmą dieną ant Le SPOT arenoje patiestų imtynių kilimų rungėsi graikų-romėnų imtynių stiliaus atstovai.

Burtų valia Paulius Galkinas (74 kg, 33 dalyviai) išvengė kvalifikacinės imties ir kovas pradėjo nuo 1/16 finalo. Pirmoje dvikovoje klaipėdietis nepaliko vilčių italui Lucui Dariozzi, kurį įveikė per 1:11 min. Mažiau nei per minutę P.Galkinas prigavo italą, kuomet pastarasis mėgino atlikti suktuką, ir po sėkmingos kontratakos dar suraitė ridenimą. Italas toliau bravūriškai ėjo į abipusį paėmimą ir  buvo nubaustas – Paulius atliko nubloškimą. Dar po kelių sekundžių Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis pridengė varžovą, mėginusį atlikti kažką panašaus į metimą per save.

Aštuntfinalyje P.Galkinas pečius surėmė su Krasimiru Krumovu iš Bulgarijos. Po du taškus priešininkai uždirbo už varžovo pasyvumą. Teisėjų nuomone, pirmame kėlinuke aktyvesnis buvo Paulius, o antroje imties dalyje – bulgaras. Įpusėjus antram kėlinukui K.Krumovas ne juokais pradėjo presinguoti ir tuomet klaipėdietis parodė iniciatyvą eidamas į kryžminį susijungimą. „Paulius pats pasiūlė „kryžių“, bulgaras susigundė, o čia jau Paulius buvo greitesnis – mikliau susikabino rankomis ir metimu per save numetė varžovą ir paguldė ant menčių“, – komentavo dvikovą stebėjęs pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis.

Dėl patekimo į pusfinalį Paulius Galkinas kovojo su pasaulio jaunių čempionato prizininku Tamerlanu Šadukajevu iš Kazachstano. Paulius „n“ kartų ieškojo taškų kryžminiame paėmime, tačiau kazachas vos ne ant bambos atsigulęs kontratakose išstumdavo klaipėdietį už kilimo ribų ir rinko brangius taškus. Paskutinę minutę kazachas atvirai užsidarė gynyboje, o naujos Pauliaus atakos buvo bevaisės.  Pergalę rezultatu 3:5 iškovojo T.Šadukajevas.

Tačiau dar taškas nebuvo padėtas. Pusfinalyje T.Šadukajevas lygioje kovoje įveikė šio svorio favoritą vengrą Zoltoną Levajų (3:3) ir patekimu į finalą “ištraukė“ visus savo buvusius oponentus, taip pat ir klaipėdietį, į paguodos dėl bronzos turnyrą. Pirmoje paguodos imtyje Paulius kovojo su uzbeku Abukaru Alimovu ir pralaimėjo jam rezultatu 3:7. Uzbekas lemiamame mūšyje dėl trečios vietos nugalėjo Europos jaunimo čempioną ir pasaulio jaunimo čempionato prizininką Zoltaną Levajų. Galutinėje įskaitoje Paulius Galkinas užėmė 7-tą vietą.

Darius Venckaitis (60 kg, 27 dalyviai ) kvalifikacinėje dvikovoje rezultatu 1:5 nusileido turkui  Mehmetui Isa Cekerui. Turko laimėjo dar dvi dvikovas, tačiau suklupo ketvirtfinalyje ir tuo pačiu palaidojo Dariaus viltis kovoti dėl apdovanojimo. Pasaulio jaunimo čempionate D.Venckaitis liko 21-as.

Valdas Malinauskas