Radome vykusiame Lenkijos taurės graikų-romėnų jaunių imtynių turnyre Erikas Čerepokas iškovojo aukso medalį, o mūsų šalies komanda tarp 26 ekipų nusileido tik varžybų šeimininkams – Radomo olimpinio sporto centro atletams. Šešiolikmetis panevėžietis svorio kategorijoje iki 100 kilogramų įveikė keturis varžovus ir užėmė pirmą vietą.

„Erikas visus varžovus įveikė ankščiau laiko. Jis tik finale prarado tašką – gavo įspėjimą – nors iki šiol nesuprantu už ką. Finale jis savo varžovą, Lenkijos kadetų pajėgiausią imtynininką nešiojo ant rankų visą pirmą kėlinį. Kur teisėjai įžvelgė pasyvumą, neaišku, – stebėjosi treneris Marius Baranauskas. – Erikas stropiai vykdė kovos planą. Mūsų tikslas buvo apkrauti raumeningo lenko rankas. Daugiau į kultūristą panašus lenkas jau po pusantros minutės sunkiai gaudė kvapą, o antras kėlinukas tebuvo formalumas“.

Antrąsias vietas turnyre užėmė joniškietis Adomas Grigaliūnas (46 kg) ir kaunietis Ignas Bukauskas (85 kg).

Bronzos medalius iškovojo buvęs tauragiškis, dabar Vilniuje mokslus kremtantis Mindaugas Venckaitis (50 kg) ir joniškiečiai Eimantas Vilimas (63 kg) bei Ignas Paulavičius (76 kg).

„Lenkai moka turnyrus organizuoti šventiškai, saviškius ateina palaikyti daug žiūrovų. Nepaisant to ažiotažo, sukelto aplink Lenkijos imtynininkus, buvo malonu stebėti mūsų šalies atletų kovas. Labai patiko Mindaugo Venckaičio dvikovos. Taip, jis nusileido vienam lenkui, tačiau šiom varžybom Mindaugas nesiruošė, nelaikė svorio ir drąsiai galynėjosi aukštesnėje svorio kategorijoje. Mano nuomone, įtemptose situacijose gerai tvarkėsi joniškiečiai: Eimantui Vilimui kiekviena kova buvo tarsi mūšis, kur jis beveik visur buvo vienu žingsneliu arčiau pergalės. Ir Ignas Paulavičius tikrai buvo vertas finalo. Koją pakišo klaidelė nekaltoje vietoje, kuomet jis užsinėrė ant „dubens“. Kaip ir įprasta, aukštumoje buvo Ignas  Bukauskas, pastebimas Adomo Grigaliūno progresas. Nepaisant to, kad  klaipėdietis Karolis Ispodnikovas  ir neužkopė ant pjedestalo,  jo kovos buvo vertos dėmesio“, – Lietuvos atletų pasirodymą vertino šalies rinktinės treneris Vladimiras Audickas.

Tarptautiniame turnyre Radome galynėjosi 216 imtynininkų iš Lenkijos, Danijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas