Wałbrzyche (Lenkija) vykusiame pasaulio veteranų laisvųjų imtynių čempionate Antanas Merkevičius ir Stasys Šaduikis iškovojo sidabro medalius.

„D“ amžiaus divizione (iki 55-erių metų) Antanas Merkevičius svorio kategorijoje iki 69 kilogramų ketvirtfinalyje ant menčių paguldė kazachą Serikbajų Nurmagambetovą, o pusfinalyje rezultatu 7:4 įveikė vengrą Tiborą Tihanicsą.

Deja, pagėgiškiui ypač nesėkmingai susiklostė finalinės dvikovos su Seriku Sergazinu iš Kazachstano debiutas. Antanas prarado greitus šešis taškus ir iki finalinės sirenos vijosi savo varžovą. Praėjimais į kojas Antanas Merkevičius rezultatą išlygino, tačiau to nepakako pergalei – dėl veiksmų kokybės pasaulio imtynių veteranų čempionu buvo pripažintas kazachas.

„Man buvo netikėtas kazacho aktyvumas pirmą minutę. Praradau daug taškų, bet vėliau suradau varžovo silpną vietą ir rezultatą išlyginau. Antrame kėlinuke kazachas „sėdo“, tetruko 10-15 sekundžių ir būčiau išplėšęs pergalę. Labai gaila išslydusio aukso“, – po dvikovos krimtosi aštuoniskart Lietuvos imtynių čempionatų prizininkas Antanas Merkevičius. Beje, paskutinį kartą Antanas iškovojo šalies „bronzą“ prieš metus, būdamas penkiasdešimties.

„G“ amžiaus divizione (iki 70 metų) svorio kategorijoje iki 97 kilogramų Stasys Šaduikis pirmame rate ant menčių paguldė turką  Mehmetą Hanifį Uzunoglu.

Kovoje dėl aukso medalio žymiausias šalies kurmių gaudytojas iš Mikališkių kaimo (Lazdijų r.) pats pateko į vokiečio Arturo Theodoro Sammeto spąstus – po antro sėkmingo metimo per petį varžovas Stasio mentes prispaudė prie kilimo. Stasys Šaduikis buvo apdovanotas čempionato sidabro medaliu.

„Kelis kartus buvau susitikęs su degalinių savininku iš Vokietijos, vis nepavyksta laimėti. Arturas Sammetas nepraleidžia nei vienų varžybų, nuolatos dalyvauja pasaulio ir Europos veteranų čempionatuose ir neapsiriboja viena imtynių rūšim – jis noriai kovoja įvairiuose laisvųjų ir graikų-romėnų imtynių bei sambo turnyruose. Jo vizitinėje kortelėje gyvas velnias iškovotų titulų. Nusileidau tikrai pajėgiam veteranui. Dabar ruošiuosi kelionei į pasaulio sambo čempionatą Kroatijoje. Gal ten pavyks revanšas“, – nosies nenukabina pasaulio imtynių veteranų vicečempionas.

Čempionate kovojo 316 imtynininkų iš 35 pasaulio šalių.

Valdas Malinauskas