Vėl plačiai aptariamos Lietuvos imtynininkų kovos. Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) portalas vos prieš mėnesį rubrikoje „Big Move Monday“ išplatino Edgaro Venckaičio metimą, kurį jis atlikos švedui Zackariasui Tallrothui Ulan Batore vykusiame atrankos į OŽ turnyre.

Tauragiškio estafetę perėmė Kristupas Šleiva. Jau savaitę į UWW tinklapį įkeltas Kristupo kovos su Mohamedu Elsayedu iš Egipto fragmentas. Ekspertų nuomone, Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis tobulai atliko metimą per petį. Kristupas tvirtai įsikabino į varžovo dešinę ranką ir staigiai prasisukęs timptelėjo egiptietį žemyn. Elsayedas sureagavo ir pamėgino išsivaduoti iš paėmimo, tačiau Kristupas sumaniai iškėlė dubenį ir egiptietis žlėgtelėjo ant kilimo.

 

Tačiau šis pripažinimas tėra menka paguoda pergalę iš rankų išleidusiam lietuviui. Makone (Prancūzija) vykusioje pasaulio jaunimo čempionato paguodos imtyje su Mohamedu Elsayedu Kristupas pirmavo iki finalo sirenos likus mažiau nei 10 sekundžių. Tuomet egiptietis suspėjo truktelti lietuvio ranką į save ir užbėgti už nugaros – sėkmingai atliktas afrikiečio “pervedimas” atnešė jam pergalę neįprastu tokio rango varžyboms rezultatu 17:18. „Netikėtai pakirto kojas, visiškai apleido jėgos, akyse raibuliavo. Viską suvokiau, tačiau kūnas jau neklausė. Visai nevaldžiau į medį pavirtusių rankų“, – tąsyk po dvikovos treneriui Olegui Antoščenkovui prisipažino Kristupas.

Valdas Malinauskas