Klaipėdoje aštuonioliktą kartą buvo surengtas tradicinis tarptautinis laisvųjų imtynių jaunių turnyras „Mūsų viltys“. Turnyro nugalėtojais tapo klaipėdietis Vadimas Babuškinas (58 kg) ir Domas Ližaitis (35 kg) iš Vilkaviškio.

Buvęs vilkaviškietis, dabar Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinis Deividas Pečiulis (58 kg) pralaimėjo finalą ir tenkinosi antrąja vieta.

Bronzos medaliais buvo apdovanoti klaipėdietis Michailas Korobkinas (38 kg), Gytis Jovaiša (46 kg, Šiauliai-Pagėgiai) ir raseiniškis Nedas Urniežius (100 kg).

„Turnyro lygis labai aukštas. Prieš gerą dešimtmetį pakėlėm varžybų kartelę ir į Klaipėdą kviečiame itin pajėgius imtynininku. Žinoma, galėtume atsiriboti nuo stiprių konkurentų iš Rusijos, Baltarusijos, Moldovos, Latvijos ar Lenkijos. Tuomet be abejonės turėtumėme daugiau medalių. Bet paaukotumėme prestižą ir taptumėme regioninio turnyro organizatoriais, o jau tuomet niekas į mus rimtai nežiūrėtų. Antra vertus, mums patiems reikalinga konkurencija, kaip kitaip patikrinsi saviškių pajėgumą ir lopysi spragas“, – kalbėjo varžybų organizatorius Segėjus Kasimovas.

A.Ševelkovo nuotraukos

Be trenerio paminėtų valstybių į turnyrą atvyko atletai iš Estijos, Slovakijos, Suomijos, Vokietijos bei dvylikos Lietuvos imtynių centrų. Iš viso ant imtynių kilimų Klaipėdoje grūmėsi 172 imtynininkai.

www.imtynes.lt  informacija

Protokolai
32kg-m 35kg-m 38-kg-m 42-kg-m 46-kg-m 50kg-m 54-kg-m 58-kg-m 63-kg-m 69-kg-m 76-kgm 85-kg-m 100kg-m