Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje vykusiame Lietuvos laisvųjų imtynių jaunučių čempionate keturiose svorio kategorijose iš 11-kos pajėgiausi buvo Šiaulių atletai.

Tik Kelmės ir Vilkaviškio sportininkai mėgino susilyginti su šiauliečiais prizininkų skaičiumi.

Net septyniose svorio kategorijose jaunučių čempionate aukso medalius iškovojo atletai, nesulaukę rimtesnio pasipriešinimo. Varžybose nei vieno taško nepralaimėjo kelmiškis Domantas Gediminas (32 kg, treneris Nerijus Peleckis), vilnietis Artiomas Cvetkovas (35 kg, treneris Jurijus Babenko), Šiaulius ir Pagėgius atstovaujantis Gvidas Jovaiša (47 kg, treneriai Renatas Dijokas ir Antanas Merkevičius), vilkaviškietis Arnas Okunis (53 kg, treneriai Mindaugas ir Jonas Jurkynai), Šiaulius ir Klaipėdą garsinantis Vadimas Babuškinas (73 kg, treneriai Renatas Dijokas ir Andrejus Iljinas), kelmiškis Klaidas Pluščiauskis (85 kg, treneris Saulius Jurčys) ir raseiniškis Nedas Urniežius (+85 kg, treneris Valdas Grišius).

Šiaulius ir Vilkaviškį atstovaujantis Deividas Pečiulis (66 kg, treneriai Renatas Dijokas ir Mindaugas bei Jonas Jurkynai) iki finalo taip pat nedalino taškų priešininkams. Finale Deividas surėmė pečius su patyrusiu imtynininku iš Raseinių Leandru Nutautu (treneris Valdas Grišius) ir nenorom dovanojo Leandrui vieną tašką, tačiau penkiais taškais įrodė savo pranašumą ir iškovojo aukso medalį.

Svorio kategorijos iki 38 kilogramų finale žiūrovai stebėjo savotišką derbį – lemiamoje imtyje grūmėsi vilkaviškiečiai, trenerių Mindaugo ir Jono Jurkynų auklėtiniai Karolis Grigelaitis ir Ernestas Labašauskas. Nugalėjo metais vyresnis Karolis.

Du to paties miesto atstovai susitiko ir sunkesniame svoryje. Svorio kategorijos iki 42 kilogramų finale kelmiškis Paulius Leščiauskas įveikė savo komandos draugą Igną Grigalaitį (abiejų treneris Nerijus Peleckis).

Šiaulietis Deimas Liorentas (treneris Renatas Dijokas) įveikė varžovus ir užėmė pirmą vietą svoryje iki 59 kilogramų.                     

Varžybų vyr. sekretorius Jonas Kemzura