Anykščiuose vyko tarptautinis moterų imtynių jaunių turnyras. Neabejotina varžybų pažiba buvo Europos jaunių čempionato nugalėtoja iš Latvijos Jekaterina Jermolonoka. Meistriškumu išsiskirianti imtynininkė gan nesunkiai įveikė varžoves ir iškovojo aukso medalį svorio kategorijoje iki 50 kilogramų.

Nugalėtojomis kitose svorio kategorijose tapo vilnietė Ana Telegina (37 kg), kaunietė Neda Vildžiūtė (42 kg), Anykščių atletės Saulė Domanskytė (28 kg), Daiva Tamašauskaitė (58 kg) ir Greta Čeponytė (+ 70 kg.) bei Latvijos sportininkės Svetlana Ramanovska (55 kg), Ramina Mamedova (65 kg) ir Sofija Golavina (60 kg).

„Moterų imtynių turnyras Anykščiuose dalyvių skaitlingumu nenusileido Lietuvos čempionatui. Vadinasi, turnyras auga, o mes rūpinamės, kad plėstųsi dalyvių geografija, – pasakojo renginio sumanytojas Arvydas Krikščiūnas. – Šiais metais dėkingas latviams, kurių atvykimas pakėlė varžybų lygį. Mūsų panelėms buvo iš ko pasimokyti. Tokia patirtis labai naudinga, ypač, kuomet gyvai galima pamatyti Europos čempionės kovas“.

Turnyre kovojo 38 sportininkės iš kaimyninės Latvijos miestų (Liepojos ir Daugpilio) bei mūsų šalies imtynininkės iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių rajono, Kupiškio ir Anykščių.

www.imtynes.lt  informacija