Artimiausiu metu pagrindinis mūsų šalies imtynininkų startas – kovo pabaigoje Szombathelyje (Vengrija) vyksiantis Europos jaunimo iki 23 metų čempionatas.

Lietuvos laisvųjų, moterų ir graikų-romėnų imtynių rinktinės pasiruošimą svarbioms varžyboms šlifuoja įvairiose treniruočių stovyklose ir tarptautiniuose turnyruose.

„Yra keli UWW lygio turnyrai, tokie kaip Yasar Dogu Turkijoje ar Buriatijos taurės turnyras Rusijoje, tačiau dėl finansinių keblumų brangios išvykos yra nerealios, todėl iki Europos jaunimo čempionato apsiribosime pasaulio čempiono Andrejaus Šumilino turnyru Karaliaučiuje ir V.Freidenfeldo taurės varžybomis Rygoje“, – apie planus kalbėjo laisvųjų imtynių rinktinės treneris Sergejus Kasimovas.

Tuo tarpu vienas moterų imtynių rinktinės strategų Andrius Stočkus su Danute Domikaityte ir Giedre Blekaityte stovyklauja Švedijoje, kur šį savaitgalį startavo „Klippan Lady Open“ imtynių turnyre. „Iš karto po varžybų Danutė ir Giedrė vyks į tarptautinį turnyrą Ukrainoje, o po jo tęs pasiruošimą U-23 čempionatui Šiauliuose, – pasakojo treneris. – Esam kviečiami į stovyklą Ukrainoje, tačiau apie tokią galimybę svarstysime po poros savaičių“.

Graikų-romėnų imtynių rinktinės keliai veda į kaimyninę Baltarusiją. Klasikų rinktinė šiandien išvyko į olimpinę bazę Staikuose (Baltarusija). Ten treniruosis beveik dvi savaites, o kovo 3-4 dienomis jėgas išmėgins tarptautiniame „Thor Masters“ turnyre Nykobing Falsteryje (Danija). Pasiruošimą U23 čempionatui iki varžybų pradžios Szombathelyje graikų-romėnų komanda nuo kovo 12 dienos tęs Vengrijoje. Tokiu būdu, pasak trenerio Mindaugo Ežerskio, Vengrijoje atletai pripras prie aplinkos, turės gerus treniruočių partnerius ir išvengs ilgos kelionės į čempionatą autobusu.

Valdas Malinauskas