Rygoje vykusiame tarptautiniame moterų jaunimo imtynių turnyre Kamilė Gaučaitė iškovojo bronzos medalį svorio kategorijoje iki 72 kilogramų!

Prestižiniame V.Freidenfeldo taurės turnyre Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė ant menčių paguldė vengrę Emesę Elekes, tačiau įtemptoje dvikovoje minimaliu rezultatu 7:8 pralaimėjo Natalijai Strzalkai iš Lenkijos ir turnyro nugalėtojai baltarusei Anastasijai Zimiankovai (0:10).

 Varžybose Auksė Rutkauskaitė svorio (63 kg) ir Viktorija Augustauskaitė (55 kg) užėmė penktąsias vietas.

„Tai, kad visos trys mūsų atletės pateko į mažuosius finalus yra geras rezultatas. Kamilė pernai iškovojo pasaulio jaunių čempionato „bronzą“, todėl jos pasiekimas Latvijoje nebuvo atsitiktinis. Apskritai, merginos puikiai įsiliejo į jaunimo amžiaus grupę ir tiek techniškai, tiek fiziškai nenusileidžia daugiau patirties turinčioms imtynininkėms. Pagrindiniai panelių startai – po gero pusmečio vyksiančiuose pasaulio ir Europos jaunių čempionatuose. Iki jų dar yra nemažai laiko, todėl tokios aukšto lygio varžybos yra būtinos ruošiantis atsakingiems startams. Kitaip dalyvavimas čempionatuose – beprasmiškas lėšų švaistymas. Šiuo atveju Freidenfildo taurės turnyras yra labai palankus – ir stiprus, ir arti“, – kalbėjo rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Tarptautiniame turnyre kovojo 48 imtynininkės ir Latvijos, Suomijos, Lenkijos, Baltarusijos, Vengrijos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas