Nykiobinge vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų imtynių turnyre Kristupas Šleiva ir Vilius Laurinaitis iškovojo sidabro medalius.

„Thor Masters“ imtynių turnyre Danijoje Kristupas Šleiva svorio kategorijoje iki 66 kilogramų (18 dalyvių) įveikė dukart Europos jaunimo čempioną Mateuszą Bernateką iš Lenkijos (5 : 3), Danijos atletą Andersą Ekströmą (2 : 4), Michaelį Widmayerį iš Vokietijos (11 : 2), ant menčių paguldė  Håvardą Jørgenseną iš Norvegijos, tačiau finalinėje imtyje nusileido dar vienam Danijos imtynininkui Fredrikui Bjerrehuusui (0 : 9).

 Šiame svoryje kovojęs olimpietis Edgaras Venckaitis liko devintoje vietoje.

Svorio kategorijoje iki 98 kilogramų Vilius Laurinaitis aiškia persvara anksčiau laiko nugalėjo vokietį Rolfą Linkę (9 : 1), minimalia persvara vienodu rezultatu 2 : 1 palaužė čeko Arturo Omarowo ir JAV atstovo Haydeno Zillmerio pasipriešinimus, įveikė vokietį Etką Severą (1 : 3) bei Suomijos imtynių veteraną Ramį Hietaniemį (2 : 8), tačiau finale apmaudžiai pralaimėjo norvegui Felixui Baldaufui (1 : 2). Svoryje kovojo 15 atletų.

Šiame svoryje Romas Fridrikas patyrė du pralaimėjimus ir liko priešpaskutinis.

Paulius Galkinas (75 kg, 19 dalyvių) ir Julius Matuzevičius (85 kg, 10 dalyvių) užėmė šeštąsias vietas.

Svoryje iki 59 kilogramų Justas Petravičius tenkinosi vienuoliktąja vieta (14 dalyvių).

Tarptautiniame imtynių turnyre Danijoje kovojo 108 imtynininkai iš dešimties valstybių.

„Thor Masters“ turnyras vykdomas nuo 2003 metų ir beveik dešimtmetį jis priminė šiek tiek atvirą Danijos čempionatą į kurį lyg netyčia užklysdavo keli sportininkai iš kaimyninių valstybių arba Nykiobingą pamėgusi Ispanijos rinktinė. Pamatę, kad varžybos vos alsuoja, organizatoriai prieš Londono olimpines žaidynes pradėjo eksperimentuoti ir varžybų protokoluose atsirasdavo tokios pajėgios imtynių šalys kaip Rusija arba Armėnija. Tikrasis lūžis įvyko prieš pora metų – į varžybas vienoje iš miestelio salų, Fasteryje, atvyko gausesnės graikų, turkų, lenkų, vengrų, amerikiečių ir kitų komandų delegacijos. Šią kryptį pamėgo ir mūsų šalies imtynininkai.

„Mums svarbu, kad imtynininkai daugiau „pačiupinėtų“ kuo įvairesnių šalių kovotojų. Varžybos Danijoje yra vykdomos dviejų minusų sistema, tai reiškia, kad po pirmos kovos niekas iš varžybų neiškrenta, o sėkmės atveju, artėjant link finalo, ant imtynių kilimo tenka išeiti po 5 – 6 kartus. Daugiausia, net šešis kartus ant kilimo kovojo Vilius Laurinaitis. Jis buvo arčiausiai pirmo šių metų titulo. Finalo antrame kėlinuke Vilius norvegą Baldaufą iškėlė ant krūtinės, bet kažkaip nevykusiai sudėliojo kojas ir vietoj šimtaprocentinių pergalingų 5 taškų gavo vos vieną balą, – kalbėjo rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis. – Vertinant Kristupo Šleivos dalyvavimą yra akivaizdu, kad jam dar trūksta fizinio galingumo. Kol kas pergalių siekti jam padeda įvairiapusiškas techninis arsenalas, kuriame jis pats kartais pasiklysta“.

Vertindamas likusių atletų pasirodymą Danijoje, treneris priminė, kad rinktinė beveik pilnai atsinaujinusi, o sezonas tik įsibėgėja, todėl dabar nėra pats tinkamiausias laikas išvadoms. „Beveik pusę komandos sudaro apie dvidešimt metų sulaukę sportininkai. Iš senosios gvardijos liko tik Edgaras Venckaitis, bet jis patyręs ir jau žinome, kad trisdešimtmetis pasaulio čempionato prizininkas sezono metu jėgas dėlioja racionaliai, tad manau, kad pagrindiniams startams jis bus pasiruošęs. Justas Petravičius ir Paulius Galkinas pratinasi kovoti suaugusių amžiaus grupėje. Jiems jokių priekaištų neturiu. Norėtųsi kuo greičiau ant kojų pastatyti Romą Fridriką. Padėti išsikapstyti talentingam visaginiečiui iš duobės yra vienas svarbesnių mūsų, trenerių, tikslų. Apskritai, komanda susitelkusi ir nuosekliai dirba pagal numatytą planą. Imtynėse stebuklų nebūna, reikia kantrybės, todėl kol kas kažkokių išvadų daryti nenorėčiau“, – trumpai „Thor Masters“ turnyrą apžvelgė treneris M.Ežerskis.

Valdas Malinauskas