Kelmėje vyko pirmasis atviras miesto laisvųjų imtynių jaunučių komandų turnyras..

Varžybose dalyvavo pajėgiausios pastarųjų kelių metų Lietuvos laisvųjų imtynių komandos iš Vilniaus, Klaipėdos, Vilkaviškio ir Kelmės.

Audringai palaikant žiūrovams visus susitikimus laimėjo ir pirmąją iškovojo Kelmės komanda.

Antri liko Vilkaviškio, treti – Vilniaus imtynininkai.

 

  Klaipėdos komanda užėmė ketvirtąją vietą.

Pirmame rate Kelmės komanda susitiko su Klaipėdos komanda ir įveikė ją rezultatu 11:2.

Antrame rate kelmiškiai nepaliko vilčių sostinės ekipai, kurią nugalėjo 11:2.

Lemiamame ir intriguojančiame susitikime tarp Kelmės ir pajėgios Vilkaviškio komandų pergalę šventė šeimininkai (8:5).

Turnyre meistriškumu išsiskyrė nei vienos akistatos nepralaimėję kelmiškiai Paulius Leščauskas (47 kg), Karolis Žiauberis (59kg), Vilius Mikalauskas (85 kg) ir Klaidas Pluščiauskis (+85 kg). Šie jauni imtynininkai pastaraisiais metais dominuoja įvairių amžiaus grupių Lietuvos čempionatuose.

Ryškiomis dvikovomis ant imtynių kilimo pasižymėjo vilkaviškiečiai Domantas Ližaitis (38 kg), Karolis Grigelaitis (42kg) ir Eitvydas Okunis (66 kg).

Vilniečių komandos lyderiu drąsiai galima vadinti Ronaldą Čužinovą (47 kg), o Klaipėdos ekipoje puikiai kovojo Algis Buivydas (47 kg) ir Markas Lazerevas (53 kg).

Sportininkai liko patenkinti nauju turnyru, o organizatoriai savo ruožtu prižadėjo kitąmet į Kelmę pasikviesti svečių iš užsienio ir tuo pačiu renginiui suteikti tarptautinio turnyro statusą.

„Jau turime ilgai lauktą naują imtynių kilimą, prie kurio įsigijimo ženkliai prisidėjo Kelmės vaikų ir jaunimo sporto mokykla, todėl degame noru sukurti dar didesnę šventę vaikams ir kitąmet tikrai kviesime kaimyninių valstybių jaunuosius atletus“, – ateities planais pasidalino treneris Nerijus Peleckis.

www.imtynes.lt  informacija