Dormagene vykusiame Vokietijos Grand Prix moterų imtynių turnyre Danutė Domikaitytė užėmė trečią vietą. Šiaulių sporto mokyklos “Atžalynas” auklėtinė burtų valia kovas pradėjo nuo ketvirtfinalio, kur rezultatu 0:7 pralaimėjo būsimai nugalėtojai Olivijai Dibacco iš Kanados.

Paguodos kovoje dėl bronzos medalio Danutė nepaliko vilčių norvegei Heddai Strand (10:0).

Svoryje iki 60 kilogramų Giedrė Blekaitytė lygioje imtyje nusileido lenkei Agnieszkai Krol ir liko aštuntoje vietoje (10 dalyvių).

Tarp suaugusių tokio aukšto rango varžybose debiutavusi Kornelija Zaicevaitė pralaimėjo dvi kovas ir liko paskutinė.

Moterų turnyre galynėjosi 98 imtynininkės.

“Visos panelės kovojo gerai, pamatėme klaidas, taisysime. Danutės varžovė kanadietė iš esmės nieko neparodė, bet dirbo kaip traktorius, lipo ant galvos ir rinko po tašką už išstūmimą. Giedrė perėjo į lengvesnę svorio kategoriją, jai reikia laiko adaptuotis naujoje aplinkoje, o šiemet septyniolikos sulaukusi Kornelija taip pat „žvalgosi“ po naują suaugusių imtynių pasaulį. Iš jos tikrai nieko nereikalaujam, tik tikimės, kad pastaruoju metu gan brandžias imtynes rodančiai panelei kovos su pasaulinio lygio varžovėmis pravers šiemet vyksiančiuose pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose“, – savo auklėtinių pasirodymą komandavo treneris Aivaras Kaselis.

Jaunių turnyre arti triumfo buvo Kamilė Gaučaitė (70 kg), tačiau prieš finalinę kova apšilimą jį traumavo ranką ir imtį dėl aukso medalio pralaimėjo rusei Alionai Timofejevai. Dormagene Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė ant menčių paguldė vokietę Frances Liohnhardt, švedę Julią Fridlund ir argentinietę Lindą Machucą, o kazachę Inkarą Žanatajevą aiškia persvara įveikė per 50 sekundžių. Svoryje kovojo 11 merginų.

Kitų sportininkių rezultatai: Auksė Rutkauskaitė (65 kg, 17 dalyvių) 11-ta vieta, Viktorija Augustauskaitė (56 kg, 19 dal.) – 11 vieta, Emilija Sudarytė (46 kg, 16 dal.) – 13 vieta, Ineta Dantaitė (60 kg, 16 dal.) – 15 vieta.

Jaunių turnyre kovojo 127 sportininkės.

Valdas Malinauskas