Dortmunde tęsiasi Europos imtynių jaunimo čempionatas.

Pirmoji moterų imtynių turnyro diena nesėkmingai susiklostė Kornelija Zaicevaitei. Svorio kategorijos iki 59 kilogramų aštuntfinalyje Kornelija nusileido bulgarei  Aleksandrinai Kašinovai iš Bulgarijos.

 V.Malinausko nuotr.

„Šiemet ji debiutavo jaunimo amžiaus grupėje, todėl natūralu, kad kovoti su dvejais-trejais metais vyresnėmis varžovėmis yra sudėtinga. Tačiau Kornelija yra užsispyrusi ir tikra kovotoja. Tą ji įrodė prieš pora savaičių Panevėžyje vykusiame Šiaurės šalių čempionate, kur neblogai galynėjosi tarp suaugusių. Dortmunde kovoje su bulgare jai šiek tiek pritrūko patirties. Nereikia pamiršti, kad panelė buvo patyrusi kojų traumas, tikėtina, kad tai irgi neleidžia kol kas pilnai atsiskleisti. Bet kokiu atveju esu tikras, šis pralaimėjimas tik dar labiau užgrūdins Kornelijos charakterį“, – apie sportininkę kalbėjo pirmasis treneris Olegas Voitechovskis.

 K.Zaicevaitė užėmė 14 vietą (17 dalyvių).  

Penktadienį savo pasirodymą Europos jaunimo imtynių čempionate tęs moterų imtynių atstovės. Burtų valia svoryje iki 55 kilogramų (16 dalyvių) Viktorija Augustauskaitė 1/8 finalo kovos su Europos jaunių čempionato sidabro medalio laimėtoja Alicja Czyzowicz iš Lenkijos.

Auksė Rutkauskaitė svorio kategorijoje iki 63 kilogramų (14 dalyvių) varžysis su Gamze Nur Adakan iš Turkijos. Poros nugalėtoja pateks į pusfinalį.

Valdas Malinauskas