Paryžiuje (Prancūzija) pirmadienį prasidėjusiame pasaulio čempionate į kovą stojo Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovai. Geriausiai sekėsi Viliui Laurinaičiui, kuris pasiekė ketvirtfinalį, bet galiausiai tarp 33 dalyvių liko aštuntas.

Svorio kategorijos iki 98 kg varžybas 25-erių lietuvis pradėjo pergale prieš indą Hardeepą Singhą (5:2), antrame etape palaužė Laokratį Kesidį iš Graikijos (3:1), tačiau ketvirtfinalyje nusileido uzbekui Rustamui Asakalovui (1:3).Pastarasis pusfinalyje patyrė pralaimėjimą ir užbraukė buvusio pasaulio jaunimo čempiono iš Lietuvos viltis pakovoti dėl medalio Paryžiuje.

Kitų lietuvių pasirodymas buvo trumpesnis ir truko vos vieną kovą. Paulius Galkinas svorio kategorijoje iki 75 kg rezultatu 1:5 nusileido čekui Oldrichui Vargai ir liko 24 vietoje (33 dalyviai).

Svoryje iki 85 kilogramų ilgą dvikovos dalį su iraniečiu Hosseinu Nouri pirmavusiam Eividui Stankevičiui pritrūko aukšto lygio varžybų patirties – kaunietis  pralaimėjo rezultatu 5:7.

Pasaulio imtynių čempionatas surengtas 67-tą kartą, o aukščiausiai tarp Lietuvos imtynininkų yra pakilęs Rimantas Bagdonas. Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas 1965 metais Tamperėje iškovojo pasaulio čempionato aukso medalį ir iki šiol yra vienintelis mūsų šalies pasaulio imtynių čempionas.

Mindaugas Ežerskis 2007 metais Baku vykusiame pasaulio čempionate užėmė antrą vietą.

Tame pačiame čempionate Baku Valdemaras Venckaitis iškovojo bronzos medalį.

2014 metais Edgaras Venckaitis pakartojo vyresniojo brolio Valdemaro pasiekimą – Taškente vykusiame čempionate taip pat iškovojo bronzą.