Graikijoje tęsiasi pasaulio jaunių imtynių čempionatas. Trečią varžybų dieną ant  Atėnų Ano Liosia olimpinėje halėje patiestų imtynių kilimų kovojo moterų imtynių atstovės.

Mūsų šalies atletės Viktorijos Augustauskaitės (56 kg, 23 dalyvės)  ir Auksė Rutkauskaitė (65 kg, 23 dalyvės) burtų valia varžėsi kvalifikacinėse imtyse, o jų varžovės buvo pajėgios Azijos imtynininkės.

Abi Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės savo pirmąsias kovas pralaimėjo, tačiau Viktorijos varžovė pateko į finalą ir atvėrė jai duris į paguodos turnyrą.

Viktorijos Augustauskaitės varžovė Sonam Sonam iš Indijos dominavo visas keturias minutes. Azijos jaunimo čempionato prizininkė vienoje iš pirmų atakų prigriebė liemenį, po keliasdešimties sekundžių pervedė į parterį ir, galiausiai, dar kartą nubloškė ant kilimo (0:7).

Nepaisant pralaimėjimo, Viktorija nenuleido rankų iki paskutinės sekundės. Jos varžovė 2 metais vyresnė ir kovoje su šiauliete išnaudojo, visų pirma, fizinį pranašumą.

Paguodoje Viktorija Augustauskaitė kovos su Anna Hella Szel iš Vengrijos, o sėkmės atveju susitiktų su Irina Ringaci iš Moldavijos. Šios poros nugalėtoja dėl bronzos kovotų su švede Ida Emma Diana Joensson.

Tuo tarpu Auksė Rutkauskaitė grumtynes su Aina Temirtasova iš Kazachstano pralaimėjo rezultatu 0:8.  Azijos jaunimo čempionė greitai prisitaikė prie Auksės neefektyvių mėginimų  prigriebti kojas ir pati sėkmingai kontratakavo. Viename grumtynių epizode kazachė parteryje pagavo Auksės ranką ir dviem ridenimais  pabėgo į priekį (0:6). Antrame kėlinuke Auksės taktika nepasikeitė – ji nardė į kojas, kazachė sėkmingai gynėsi viršutiniame parteryje ir, senkant paskutinei minutei, praturtino savo kraitę dar dviem taškais.

Valdas Malinauskas