Šiandien Graikijoje vykstančiame pasaulio jaunių imtynių čempionate mūsų šalies sportininkės liko be pergalių.

Kamilė Gaučaitė svorio iki 70 kilogramų aštuntfinalyje rezultatu 0:7 nusileido Wiktorijai Choluj iš Lenkijos.

Ketvirtfinalio kovą lenkaitė pralaimėjo rusei Alionai Timofejevai ir tuo pačiu nesuteikė Kamilei galimybės kovoti dėl bronzos. Svoryje K.Gaučaitė liko 15 vietoje tarp 17 imtynininkių.

Tuo tarpu Viktorija Augustauskaitė (56 kg) vakar rezultatu 0:7pralaimėjo būsimai čempionei Sonam Sonam iš Indijos. Patekusi į finalą Azijos atstovė suteikė Viktorijai šansą pasigalynėti paguodos turnyre dėl bronzos apdovanojimo.

Deja, pirma paguodos dvikova Viktorijai susiklostė nesėkmingai –  Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė rezultatu 0:11 pralaimėjo vengrei Anna Hella Szel ir taip pat baigė savo pasirodymą.

 

Žvelgiant į šios dienos rezultatus iš statistinės pusės, skaičiai atrodo nekaip – dvi kovos, du pralaimėjimai, nulis taškų. Vis dėlto reikia pripažinti, kad Viktorijos burtai nepasigailėjo. Per dvi dienas šiaulietei teko kovoti su pasaulio jaunių čempione iš Indijos ir su Europos jaunių čempione iš Vengrijos. Abi varžovės buvo vyresnės ir akivaizdžiai pranašesnės fiziškai. Telieka tikėtis, kad per metus Viktorija užsiaugins raumenis, pagausins techninį arsenalą ir pati diktuos sąlygas ant imtynių kilimo.

Kamilė Gaučaitė kovą su lenkaite pralaimėjo jau pirmame kėlinyje – kažkaip nesužiūrėjo savo kojų ir pateko į varžovės spąstus. Panaikinti penkių taškų deficitą nėra misija neįmanoma, tačiau Kamilė nežmoniškai daug jėgų atidavė besigindama parteryje. Antrame kėlinuke K.Gaučaitė dar nebuvo atgavusi kvapo, kaip vėl papuolė į pavojingą padėtį. Šį kartą daug grėsmingesnę – didžiąją antro kėlinuko dalį Kamilės mentės buvo vos per pusę sprindžio nuo kilimo. Teisėjas kelis kartus mėgino skirti švarią pergalę  lenkei, bet Kamilė stebuklingai išsisukdavo. Galiausiai jai pavyko ištrūkti iš Wiktorijai Choluj gniaužtų, tačiau laiko buvo belikę visai mažai. Pabėgimas iš pavojingos padėties ir buvo didžiausia Kamilės pergalė. Nejuokauju. Devynios iš dešimties tokioj situacijoj mintyse numotų ranka ir baigtų kančias. Kamilė nepasidavė. Gerai. 

Kalbėti neigiamai apie Kamilę nesiverčia liežuvis. Taip, pralaimėjo, taip, nepasisekė. Visgi nederėtų pamiršti, kad Kamilė pernai laimėjo pasaulio jaunių čempionato bronzą, o šiemet tokį pat rezultatą pasiekė Europos jaunių čempionate. Ji savo pergalių kolekcija artėja prie komandos draugės, tituluočiausios šalies imtynininkės Danutės Domikaitytės pasiekimų. Ji neabejotinai buvo viena čempionato favoričių. Bet kažkas neišdegė. Gal, tiesiog, ne jos diena. Tikėkimės, kad greičiausiai taip ir buvo.

Valdas Malinauskas