Po Danutės Domikaitytės pergalės mažąjame finale prieš  Divyą Kakran iš Indijos džiaugsmo neslėpė treneris Aivaras Kaselis. Būta dėl ko. Prieš tris metus Zagrebe vykusiame pasaulio jaunimo čempionate  Danutė taip pat iškovojo bronzos medalį. Vėliau košmariškas laikotarpis, būdingas daugeliui jaunų imtynininkų. Perėjimas į suaugusių grupę girgždėjo, tiesiog trūko pergalių. Natūralu, kad  pergalių badas pakerta pasitikėjimą, o vinį į motyvaciją galimai įkalė paskutinėmis sekundėmis pralaimėtas norvegei Signe Marie Store lemiamas atrankos į Rio susitikimas.

„Buvo labai sunkus periodas. Prarastas kontaktas. Matau, kad jos mintys ne treniruočių ar varžybų salėse, o kažkur kosmose. Rankos sviro, bet su treneriu Andriumi Stočkumi vis ieškojome būdų, kaip susigrąžinti talentingą auklėtinę. Dabar matome pastangų rezultatą – Danutė grįžo į būseną, kuri neša medalius“, – apie sudėtingą laikotarpį kalbėjo treneris A.Kaselis.

Prieš pasaulio čempionatą Danutė su dar keliomis komandos draugėmis plušėjo treniruočių stovykloje Baltarusijoje. „Šiom varžyboms ruošėmės itin atsakingai. Stovyklavom su Baltarusijos ir Prancūzijos rinktinėmis. Danutės treniruočių partnerė buvo Lenkijoje čempionės titulą iškovojusi prancūzė Koumba Selene Fanta Larroque. Pasiruošimo rezultatas ant Danutės kaklo“, – šypsosi treneris.

Paprašytas pakomentuoti auklėtinės dvikovas, treneris išskyrė dvikovas su Azijos imtynininkėmis. Tuo tarpu švari pergalė prieš austrę Kuenz trenerio nenustebino. „Jau sakiau, Danutės kūnas paruoštas gerai, o pergalės su tokio, kaip austrė Kuenz lygio varžovėmis strigo visai dėl kitų dalykų. Man tikras iššūkis buvo Danutės susitikimai su japone ir inde. Matėm, kiek nedaug tetrūko iki staigmenos, kuomet Danutė ritosi su Japonijos atlete. Indė Kakran taip pat ne saldainiukas. Kas domisi imtynėmis ir netingi, gali panaršyti internetą. Ten pilna reportažų, interviu, pasakojimų ir filmų apie kylančią Indijos imtynių žvaigždę. Ji nuo mažumės treniruojasi su vyrais, dalyvauja nacionalinėse tradicinėse varžybose kušti, kurios vyksta ant smėlio stebint dešimtims tūkstančių žiūrovų. Ši pana parteryje gali permesti vos pirštą prigavusi. Todėl kai kuriose vietose nepasidavėm provokacijoms, neskubėjom, nerizikavom, laukėme tinkamo momento“, – lemiamos kovos niuansus atskleidė A.Kaselis.

Valdas Malinauskas