Lietuvos jaunimo imtynių čempionatas yra pirmos rimtos varžybos, po kurio rinktinių treneriai galutinai sudėlioja pasiruošimo ir dalyvavimo varžybose planus visam sezonui. 

Čempionato dvikovas stebėjęs šalies graikų-romėnų imtynių jaunimo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas atkreipė dėmesį į tai, kad šios amžiaus grupės rinktinė yra jauna, todėl komandosa laukia sunkūs išmėginimai pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose bei tarptautiniuose turnyruose.

„Mano nuomone, dėl apdovanojimų svarbiose varžybose galėtų kovoti Titas Kerševičius ir Gytis Kulevičius. Kiti yra šios amžiaus grupės debiutantai, todėl jų pagrindinis tikslas įgyti tarptautinių varžybų patirties. Tai yra labai svarbu jauniems atletams, nes ir būnant geroje formoje ateityje gali suveikti, o dažnai taip ir būna, smulkūs faktoriai, kurie pakiša koją lemiamomis akimirkomis. Kalbėdamas apie tai iš anksto ginu jaunų sportininkų interesus, kad nesklistų kalbos, neva vežami turistai. Toks jau imtynininkų gyvenimas, rezultatai ateina palaipsniui. Patikėkite, aštuoniolikos lietuviui tikrai nelengva grumtis su dvidešimtmečiais turkais, azerbaidžaniečiais ar kitų Azijos, ir ne tik, valstybių atstovais“ – pasakojo O.Antoščenkovas.

Paklaustas apie čempionato kokybę, treneris pasikartojo, kad „Europai“ ar „pasauliui“ reikėtų gerokai padirbėti, tačiau įžvelgė ir teigiamų pokyčių.

„Nepaisant pralaimėjimo „auksinėje“ imtyje Arminui Lygnugariui, labai patiko kovotojo savybes demonstravęs joniškietis Ignas Paulavičius. Maloniai stebino po traumos sportinę formą atgaunantis kaunietis Justas Liaugminas ir atgimęs Redas Milušauskas iš Šiaulių. Savo oponentą Igną Bukauską šiaulietis apžaidė tikrąja to žodžio prasme. Tai neabejotinai trenerio Laimučio Adomaičio įdirbis, kuris sustygavo savo auklėtinio nervus ir veiksmus.  Ignas yra puikus metikas, tą varžovai žino ir yra pasiruošę varginančiam darbui, kuris Ignui šiandien pasirodė per sunkus. Antroje dvikovos dalyje Redas suaktyvino rankų darbą „iš apačios”, aukšto tempo užspeistas Ignas nustojo kvėpuoti, smegenims, matomai, pritrūko deguonies ir, deja, imtynės baigėsi, – įspūdžiais dalinosi treneris. – Be abejo, pastebimas didelis Viliaus Savicko iš Marijampolės atotrūkis nuo varžovų, tuo tarpu vilniečiui Arnoldui Baranovui trūksta, kaip ir minėjau, aukšto lygio varžybų patirties. Visuomet intriguojančios dviejų Vilniaus sporto centro auklėtinių Adomo Grigaliūno ir Mindaugo Venckaičio dvikovos. Treniruotėse šiokį tokį pranašumą turi Mindaugas, tačiau varžybose Adomas jam „pakrauna“. Manau, lemia psichologinis pasiruošimas“.

Kalbėdamas apie moterų imtynių kovas Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Andrius Stočkus neslėpė, kad šios varžybos yra formalumas ir lyderės žinomos beveik šimtu procentu. „Dėl vieno svorio turėjau abejonių, todėl įdėmiai žiūrėjau Emilijos Sudarytės, Vestinos Danisevičiūtės ir Gabijos Dilytės dvikovas. Visas šalies moterų imtynių sportas sukasi Šiaulių sporto gimnazijoje, nebent per ypač žioplą klaidą gali pralaimėti atletė, kuri treniruojasi po du kartus per dieną ir gyvena sportiniu režimu. Todėl kviečiame paneles iš Anykščių, Kauno, Vilkaviškio, Klaipėdos, Alytaus ir kitų miestų prisijungti prie mūsų kolektyvo, kuriam sudarytos idealios sąlygos imtynių pratyboms ir mokslams“, –  įsilieti į sporto gimnazisčių gretas ragina A.Stočkus.

Valdas Malinauskas