Chomutove (Čekija) vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų imtynių jaunių turnyre aukso medalį iškovojo Adomas Grigaliūnas.

Buvusiam joniškiečiui, dabar Vilniaus sporto gimnazijos auklėtiniui tik pergalinga dvikova su čeku susiklostė lengviau. Kituose etapuose Adomas ištraukė pergales prieš suomį (3:3), rumuną (6:5) bei prancūzą (3:2) ir tapo turnyro nugalėtoju svorio kategorijoje iki 51 kilogramo.

 

“Labai gaila, kad Adomui ant pjedestalo nepalaikė kompanijos jo komandos draugai. Taip, turnyras aukšto lygio, dalyvavo atletai iš net 17 valstybių, komandose buvo daug pasaulio ir Europos čempionatuose matytų veidų, tačiau mūsiškiai jiems nusileido tik viename faktoriuje – grumtynėse parteryje. Beveik visi praleido veiksmus pirmame aukšte. Sužinojome savo silpną vietą, teks skubiai lopyti šias skyles“, – po turnyro telefonu kalbėjo treneris Olegas Antoščenkovas.

Pasak trenerio, realiausi kandidatai užkopti ant pjedestalo buvo Vilius Savickas ir Konstantinas Kešanidis. Net ir be neįspūdingos gynybos parteryje jie turėjo šansą pasidabinti medaliais, tačiau sutrukdė mažos klaidos. 

Valdas Malinauskas