Estijoje vykusiame didžiausiame Europoje imtynių turnyre „Tallinn Open 2018” į lyderių gretas išsiveržė ir kelios mūsų šalies moterų imtynių atstovės.

Varžybose, kuriose kovojo virš dviejų tūkstančių imtynininkų ir imtynininkių iš daugiau kaip dvidešimties pasaulio šalių, Lietuvai atstovavo Šiaulių sporto gimnazijos ir Anykščių rajono sportininkės.  

Gimnazistės skirtingose svorio ir amžiaus kategorijose laimėjo šešis medalius, o Anykščių rajono atstovė į gimtinę grįžo su bronza.

Jaunimo grupėje nugalėtoja tapo Kornelija Zaicevaitė (iki 62 kg, Šiauliai-Klaipėda). Sidabro medalius laimėjo Kamilė Gaučaitė (iki 72 kg, Šiauliai-Kaunas) bei Greta Čeponytė (iki 76 kg, Anykščių raj.). Trečiąsias vietas užėmė Viktorija Augustauskaitė (iki 57 kg, Šiauliai) ir Auksė Rutkauskaitė (iki 59 kg, Šiauliai-Anykščių raj.).

Jaunių grupėje po penkias kovas laimėjo ir turnyro „bronzą“ iškovojo Gabija Dilytė (iki 49 kg, Šiauliai) ir Vestina Danisevičiūtė (iki 46 kg, Šiauliai).

Per žingsnį nuo nugalėtojų pakylos liko anykštėnės Rimgailė Čeponytė (5 vieta, iki 68 kg) ir Viktorija Buinauskaitė (4 vieta, iki 73 kg).

Sportininkes treniruoja treneriai A.Kaselis, A. Stočkus , T.Bokchan, A.Pupkis ir G.Stočkienė.

www.imtynes.lt  informacija