Rusijoje tęsiasi Europos imtynių čempionatas. Visai tikėtina, kad ketvirtadienis Kaspijske atvers naują šalies moterų imtynių puslapį. Iš kur drąsios prielaidos? Žinome, kad D.Domikaitytė tęsia kovas dėl bronzos medalio svoryje iki 68 kilogramų. Matėme išaugusią jos kovų kokybę, galų gale vertiname varžoves, kurios taip pat turi įvairių titulų, tačiau jokias būdais nepranoksta lietuvės nei viename komponente, ypač fiziniame pasirengime.

Pirmoje paguodos imtyje Danutei teks kovoti su nebloga Bulgarijos imtynių vidutinioke Sofija Georgieva. Lygiai prieš metus D.Domikaitytė Europos čempionate Novy Sade nusileido bulgarei 1:5. Tai liūdnas prisiminimas, tiesa, pernai Serbijoje ji buvo lyg nesava. “Ieškojo ieškojo savo veiksmo, bet taip ir nesurado”, – tąkart nusiminęs kalbėjo treneris A.Kaselis.

Yra ir malonių prisiminimų – 2015 metų pasaulio čempionate Las Vegase Danutė kone visa galva žemesnę varžovę per puspenktos minutės paguldė ant menčių.  

Kaspijske dvi Danutės tikrai brandžios kovos įkvepia vilties, kad atletė paguodos slenkstį peržengs. Kas toliau? Toliau austrė Martina Kuenz. Tai kur kas aukštesnio lygio atletė su kuria Danutei teko kovoti nė vieną kartą ir skaudžiai nukentėti, kaip kad Europos žaidynėse Baku  2015 metais. Tačiau šiai dienai viską aukštyn kojom apverčia paskutinė akistata pasaulio U23 čempionate Lenkijoje, kuomet Danutė patiesė austrę…penktą minutę.

Ką gi, apsišarvuojame kantrybe ir suspaudę kumščius palaikome Danutę bei tikėkimės, kad ir pas mus atkeliaus šventė!

Valdas Malinauskas

Ps.: autoriaus nuomonė nebūtinai gali sutapti su Jūsų mintimis. Kas mąsto kitaip, rašykite ir Jūsų mintys bus įkeltos į www.imtynes.lt portalą.