Pralaimėję pirmuose Europos U23 čempionato ratuose lietuviai sulaukė malonės iš varžovų, kurie, patekę į finalus, ištraukė mūsiškius į paguodos turnyrus. Visi trys iškovojo po pergalę paguodoje ir antradienio vakare risis dėl bronzos medalių.

 

Pralaimėję pirmuose ratuose lietuviai sulaukė malonės iš varžovų, kurie, patekę į finalus ištraukė mūsiškius į paguodos turnyrus. Visi trys iškovojo po pergalę paguodoje ir antradienio vakare risis dėl bronzos medalių.

Europos U23 imtynių čempionate Stambule Justas Petravičius (63 kg, 15 dalyvių) pirmoje paguodoje rezultatu 9:6 įveikė ukrainietį Oleksandrą Hrušiną ir prasimušė į mažąjį finalą, kur dėl bronzos kausis su gruzinu Leriu Abuladze. Diena anksčiau kvalifikacinėje dvikovoje Justas Petravičius (63 kg,) nusileido rumunui Mihajui Radu Mihutui. Šių metų Europos čempionas iš Rumunijos stovėsenoje atliko suktuką, pridėjo „dubenį” ir paskutinę pirmo kelinio sekundę sukombinavo pervedimą.

Toks pats scenarijus laukia Pauliaus Galkino (77 kg, 18 dalyvių). Pirmoje paguodos imtyje klaipėdiečiui įskaityta pergalė prieš Antoną Sachno iš Baltarusijos, o vakare imtyje dėl bronzos Paulius pečius surems su turku Fatihu Cengizu.

Vakar kvalifikacijoje P.Galkinas nepasipriešino savo varžovui Rajbekui Bisultanovui iš Danijos. Varžovas galingiau pradėjo grumtynes ir jau po minutės uždirbo vieną balą. Danijos atstovas pilnai išsikrovė pirmame kėlinyje ir tai davė savo vaisių – Paulius neatlaikė spaudimo ir prarado dar du taškus. Antrame kėlinuke varžovas užgriebė galvą ir „pakišo” Paulių po savimi bei padidino atotrūkį iki penkių taškų. Paulius Galkinas per likusį laiką nesugebėjo pramušti varžovo gynybos, galutinis rezultatas 0:5.

Kompaniją lengvesniems komandos draugams palaikys Martynas Nemsevičius (87 kg,15 dalyvių). Panevėžietis rytinėje dalyje pranoko Tonį Heikkį Hermaną Metsomaekį (6:1) iš Suomijos ir kelyje link trečios vietos liko įveikti baltarusį Antoną Kursą.

Pirmą čempionato dieną kovojęs Martynas neturėjo vargo su Harunu Sukičium iš Bosnijos ir Hercegovinos. Trijų ėjimų kombinacija – metimas per petį, numušimas ir numetimas per save – garantavo greitą ir lengvą pergalę kvalifikacijoje rezultatu 10:0. Užtikrinta pergalė įkvėpė vilties, bet, matomai, užmigdė budrumą ketvirtfinalyje, kur jo laukė praeitų metų pasaulio U23 vicečempionas Ivanas Huklekas iš Kroatijos.

Keturių taškų vertės metimas pirmosiomis sekundėmis neišgelbėjo Martyno Nemsevičiaus (87 kg,) nuo pralaimėjimo. Pirmu sukibimu panevėžietis švystelėjo Ivaną Hukleką, tačiau pats per ilgai užsibuvo apačioje ir rezultatas tapo 4:2. Po akimirkos pastaruoju metu Danijoje reziduojantis lietuvis surengė keistą balaganą ant kilimo ir pats tapo to jovalo auka. Išvargintas savo paties bereikšmių judesių, Martynas buvo nubaustas teisėjų, o netrukus praleido liemenį ir kroatas išsiveržė į priekį (4:5). Iki finalinės sirenos Martynas neatrado jėgų lemiamam šturmui, o tuo tarpu balkaniškis sukrapštė dar kelis taškus. Pralaimėta rezultatu 4:8.

Valdas Malinauskas