Lietuvos antidopingo agentūra išplatino Pasaulinė antidopingo agentūros (WADA) pranešmą, kuriama skelbiamas 2019 m. draudžiamų medžiagų ir metodų sąrašą.  Sąrašas įsigalios nuo 2019 m. sausio 1 d.

„WADA skelbia 2019 m. draudžiamų preparatų sąrašą. Jis kasmet atnaujinama, nes tai yra vienas iš pagrindinių antidopingo programos pagrindų. Kiekvienais metais mes persvarstome šį sąrašą, konsultuojame su daugeliu suinteresuotųjų šalių. Tai labai svarbu, nes privalome užbėgti už akių tiems, kurie stengiasi apgauti sistemą. Tokiu būdu peržiūrimi sąrašai, ekspertai įvertina mokslinių ir medicininių tyrimų šaltinius, tendenciją ir žvalgybos informaciją, surinktą iš teisėsaugos ir farmacijos įmonių”, – kalbėjo WADA generalinis direktorius Olivieris Niggl

 Sąrašas pateikiamas likus trims mėnesiams iki jo įsigaliojimo, kad sportininkai ir jų aplinka galėtų susipažinti su visais pasikeitimais pakeitimais. Sportininkai yra atsakingi suvartotas medžiagas ir metodus ir privalo žinoti apie pasekmes, pažeidus antidopingo taisykles. Todėl, jei kyla kokių nors abejonių dėl cheminių medžiagų ar metodų, svarbu, kad jie kreiptųsi į savo nacionalinę antidopingo organizaciją.

Cheminė medžiaga ar metodas įtraukiami į sąrašą, nes atitinka du iš šių trijų kriterijų:

  1. Gali pagerinti sporto rezultatus;
  2. Kelia grėsmę sportininko sveikatai;
  3. Pažeidžia sąžiningo sporto principus.

2019 WADA draudžiamų preparatų ir metodų sąrašas (Anglų k.)