Šiandien Budapešte į darbą kibo Danutė Domikaitytė. Svoryje iki 68 kilogramų 23-ejų panelė Danutė santykius aiškinosi su trejais metais vyresne kanadiete Olivia Grace Di Bacco. Pernykščiame čempionate Klevo lapo šalies atstovė pralaimėjo pirmą dvikovą ir varžybas baigė kuklioje pozicijoje antro dešimtuko gale.

Užbėgsiu įvykiams už akių. Kaip bebūtų skaudu, bet faktas yra faktas – Danutė pralaimėjo 0:5.

D.Domikaitytė pusantro kėlinuko ruošėsi veiksmui. Per tą laiką kanadietė du kartu įgėlė į kojas ir susikrovė dviejų taškų pranašumą. Metimas, vis dėlto, įvyko. Gan simpatiškas, bet neužbaigtas. Tačiau varžovės skrydis, o jis iš tikrųjų buvo, teisėjų neįtikino. Gal viskas vyko per greitai ir jie nesusigaudė? Kaip bebūtų, įvertinimo jokio.

Laiko dar daug, bet jis tirpsta. Reikalingi šalti nervai ir tikslumas, klysti negalima. Prarasti nėra ko, reikia kažką daryti. Danutė priima sprendimą. Suktukas. Bet kojos kažkur per toli, už arenos ribų. Tokį veiksmą galima prasukti, nebent jei pirštai susmigtų į varžovės rankos minkštuosius audinius. Matomai, įsikišo nuovargis. Delnai praslydo, kanadietei jokio pavojaus. Maža to, varžovė išnaudojo patogią poziciją ir užgriebė pusiausvyrą praradusią Danutę ir pastatė tašką dvikovoje.

Rytoj moterų imtynių turnyre kovos Giedrė Blekaitytė. Šiaulietė svoryje iki 62 kilogramų grumsis su olimpiete ir pasaulio čempionato prizininke iš Kolumbijos  Jackeline Renteria Castillo. Svoryje dėl pergalių dėl medalių sieks 25 imtynininkės.

Pasibaigus laisvųjų imtynių turnyrui paaiškėjo, kad Edgaras Voitechovskis pasaulio čempionate užėmė 14 vietą (31 dalyvis).