Vengrijos sostinėje vykstančiame pasaulio imtynių čempionate į darbą kibo antrasis mūsų šalies klasikų trejetas. Ne paslaptis, kad didžiausią gerų emocijų pliūpsnį tikėtasi sulaukti iš solidžiai pastaruoju metu kovojančio Manto Knystauto (130 kg). Po išvakarėse vykusių burtų paaiškėjo, kad pirmasis klaipėdiečio varžovas – dar Mindaugo Mizgaičio laikus menantis Josifas Čiugošvilis iš Baltarusijos. „Šis veteranas yra man palankesnis, su kitu baltarusiu Kirilu Griščenka man kažkaip sunkiau tvarkytis“, – prieš varžybas sakė M.Knystautas.

Manto pranašumas išryškėjo gan greitai. Lengvai manevruodamas lietuvis pirmame kėlinuke gerokai patampė sunkiai kvėpuojantį baltarusį. Antroje dalyje Mantas tęsė varžovo tarkavimą – pastarasis neleistinais veiksmais užrūstino teisėjus ir buvo skaudžiai baudžiamas. Paskutinę minutę Čiugošvilis intrigos nesikūrė ir Mantas šventė pelnytą pergalę rezultatu 1:4.

Aštuntfinalis su Alinu Alexucu Ciurariu iš Rumunijos nieko blogo nežadėjo.

4:2 – toks teigiamas šių metų rumuno ir lietuvio dvikovų balansas. Tačiau visos keturios Manto pergalės iškovoto turnyruose. O čempionatuose, kaip paaiškėjo, sekasi prasčiau. Pirmas nusivylimas – šių metų Europos čempionate Kaspijske, kuomet pergalė išslydo paskutinėmis sekundėmis. Budapešte, po užtikrintų turnyrinių pergalių, buvo tikėtasi palankaus rezultato.

Pirmame kėlinuke pirmu numeriu kovojęs Mantas uždirbo tašką, tačiau minimalaus pranašumo išlaikyti nepavyko.

Antroje dalyje pagal galiojančių taisyklių scenarijų už, neva, Manto pasyvumą, išlyginamąjį balą teisėjai skyrė rumunui. Prasidėjo nervų drožimas ir desperatiškos atakos. Po eilinio proveržio Mantas žemai nuleido galvą ir po rumuno niukso „praslydo” žemyn ir varžovui atidavė pergalingus du taškus (1:3). Likus 30 sekundžių, Mantas pervedimu užkabino Alexuco Ciurariu liemenį, bet tikslo nepasiekė. Tai buvo realiausia galimybė susigrąžinti pranašumą.

Ketvirtfinalyje rumunas pralaimėjo labai keistam, primenantį lengvasvorį sumo imtynininką, korėjiečiui Minseokui Kimui ir užvėrė M.Knystautui duris į paguodą.